Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ν. Μουρκούσης: "Η δημοτική αρχή Κατσούλη δεν μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματα"


"Σηκώνει" τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο Ν. Μουρκούσης

Το ενδεχόμενο μη έγκρισης για δεύτερη φορά του προϋπολογισμού του δήμου Μεσολογγίου υπογραμμίζει σε δήλωσή του, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Το μέλλον είναι Τώρα» Νίκος Μουρκούσης ύστερα από τη χθεσινή επανασυζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.
Συγκεκριμένα ο κ. Μουρκούσης στη δήλωσή του τονίζει:
«Δικαιώθηκε πλήρως  ο συνδυασμός μας στην μη έγκριση του Προϋπολογισμού του Δήμου μας για το 2011, που ήρθε για ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο προ μηνός και πέρασε τότε με μόνον τις ψήφους των συμβούλων της πλειοψηφίας.
Με έγγραφό του ο Γ. Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης, που μάλιστα ανήκει στην κομματική παράταξη που στήριξε τον δήμαρχο κ. Κατσούλη, επέστρεψε τον Προϋπολογισμό και κάλεσε το Δήμο να τον διορθώσει και να τον εξορθολογήσει, αφού το Τεχνικό Πρόγραμμα που είχε ψηφίσει η πλειοψηφία περιείχε έργα με βάθος τετραετίας και δεν μπορούσε να ενταχθεί εκ των πραγμάτων ολόκληρο στον προϋπολογισμό του 2011.



Επίσης, στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό, είχε εγγραφεί ως έσοδο δάνειο 1,5 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να αναφέρεται από ποια τράπεζα και γιατί θα ληφθεί αλλά και χωρίς να τεκμηριώνεται ο τρόπος αποπληρωμής. Αποδεικνύεται έτσι πως η δημοτική αρχή του Παν. Κατσούλη δεν έχει την δυνατότητα να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα ενός καλλικρατικού δήμου και υπέστη σημαντικό πολιτικό πλήγμα με την επιστροφή και εκ βάθρων διόρθωση του Προϋπολογισμού.
Η δημοτική παράταξη «Το μέλλον είναι τώρα» τον καταψήφισε και πάλι , αφού η δημοτική αρχή,  αντί να τον κάνει ρεαλιστικό, συνέχισε τις αριθμητικές ακροβασίες για να τον ισοσκελίσει, κινδυνεύοντας ενδεχομένως με δεύτερη απόρριψη και με δεδομένο ότι δεν πρόκειται να τον υλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό, αφού η κεντρική χρηματοδότηση θα είναι όλο και πιο μικρή ενώ η αδυναμία είσπραξης εσόδων από το Δήμο είναι δεδομένη.» καταλήγει ο Νίκος Μουρκούσης.