Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Την ανάκληση της απόφασης για πλαφόν στις εξετάσεις από γιατρούς εκτός ΙΚΑ ζητά του ΕΚΜ


Την ανάκληση της απόφασης για πλαφόν στις εξετάσεις από γιατρούς εκτός ΙΚΑ ζητά του ΕΚΜ

Συνεχείς είναι οι διαμαρτυρίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ΙΚΑ – ΕΤΑΜ που εξετάζονται από τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την αριθ. 4002/ΟΙΚ 4856/397 ΚΥΑ (ΦΕΚ τεύχος Β΄, αρ. φύλλου 478, 29/3/2011) από 1ης Απριλίου 2011 οι ανωτέρω γιατροί που εξετάζουν τους ασφαλισμένους ΙΚΑ – ΕΤΑΜ έχουν σαν ανώτατο όριο επισκέψεων στα ιδιωτικά τους ιατρεία τις ογδόντα (80) επισκέψεις ανά μήνα. Όπως είναι φυσικό το όριο αυτό εξαντλείται από τις πρώτες ημέρες κάθε μήνα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να μην έχουν αντίστοιχη κάλυψη, να επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για εξετάσεις και φάρμακα και τελικά να πληρώνουν από την τσέπη τους, γιατί είναι απαγορευτικές οι παραπάνω διατάξεις.



Η διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου σε ανακοίνωσή της θεωρεί: «ότι η παραπάνω ΚΥΑ είναι άδικη, άστοχη και αναποτελεσματική και ότι πρέπει να καταργηθεί ΑΜΕΣΑ. Δεν μπορεί στο όνομα της οικονομικής κρίσης και του ρημάγματος της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων – για τα οποία όλοι είναι στο απυρόβλητο – να πληρώνουν και πάλι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.»
Ταυτόχρονα από η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης. «Ζητούμε να ανακληθεί η συγκεκριμένη ΚΥΑ και να μην υπάρχει κανένας περιορισμός στο όριο των επισκέψεων των γιατρών ΟΠΑΔ – ΟΑΕΕ που εξυπηρετούν τους εργαζόμενους και συνταξιούχους ΙΚΑ ΕΤΑΜ. Σε διαφορετική περίπτωση σε πρώτο στάδιο θεωρούμε ότι πρέπει να τριπλασιασθεί το όριο των ανωτέρω επισκέψεων.
Κάποιοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οι συμπολίτες μας έχουν άμεση ανάγκη για ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, ότι η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και ότι η ταλαιπωρία των εργαζομένων και συνταξιούχων πρέπει να λάβει τέλος. Φτάνει πια!» καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΚΜ.