Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Εικόνα εγκατάλειψης στην παραλία του Λούρου


Αγελάδες κάνουν ηλιοθεραπεία στην πλαζ του Λούρου στις Οινιάδες
Όσο κι αν έψαξαν δεν βρήκαν κάδους σκουπιδιών στην πλαζ τα μέλη  της ΟΝΝΕΔ που έκαναν εθελοντικό  καθαρισμό

Χωρίς αμφιβολία η πλαζ του Λούρου στις Οινιάδες του δήμου Μεσολογγίου αποτελεί μια από τις καλύτερες της Αιτωλοακαρνανίας και της δυτικής Ελλάδας γενικότερα αφού πρόκειται για μια φυσική αμμουδιά με πολύ καθαρά για κολύμπι νερά και χιλιάδες λουομένων την προτιμούν κάθε χρόνο.
Χθες μέλη της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας θέλησαν να κάνουν εθελοντικό καθαρισμό της ακτής ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου, όμως έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι σε όλη την πλαζ δεν υπήρχε ούτε ένας κάδος απορριμάτων!!! Αποτέλεσμα οι νεαροί να μεταφέρουν προφανώς με δικά τους μέσα χιλιόμετρα μακριά τον τεράστιο όγκο σκουπιδιών που μάζεψαν.
Ταυτόχρονα το γύρο του διαδικτύου κάνει σήμερα η φωτογραφία με το κοπάδι των μοσχαριών που κάνουν «ηλιοθεραπεία» στην ίδια παραλία και η οποία όπως υποστηρίζεται είναι χθεσινή…

Γλαφυρή η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ για την κατάσταση στην παραλία του Λούρου:
«Θέλοντας ως νέοι και ενεργοί πολίτες του τόπου μας να αφυπνίσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση όλων, το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήσαμε εθελοντικό καθαρισμό σε ένα μεγάλο κομμάτι της παραλίας του Λούρου. Το να έχουμε ένα υγειές και καθαρό περιβάλλον αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση όλων μας.

Δυστυχώς ο όγκος των σκουπιδιών της παραλίας ήταν και παραμένει μεγάλος. Με λύπη, διαπιστώσαμε πως δεν υπήρχε ούτε ένας κάδος αποκομιδής των απορριμμάτων και χρειάστηκε να μεταφέρουμε μόνοι μας τις σακούλες με τα σκουπίδια που μαζέψαμε χιλιόμετρα μακριά. Ευθύνη έχουν και πρέπει να επιληφθούν του θέματος οι αρμόδιες Αρχές έστω και την ύστατη ώρα».