Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Η νέα γενιά αντιδρά με "Party"


Σάλος ξέσπασε σε όλα τα ΤΕΙ Πανελλαδικά το απόγευμα της τέταρτης 11 Μαΐου 2011 έπειτα από τη δημοσίευση του δελτίου τύπου του Υπουργείου Παιδείας για τον αριθμό των εισαχθέντων για το νέο ακαδημαϊκό έτος.
Άμεση αντίδραση υπήρξε και στο ΤΕΙ Μεσολογγίου και ιδιαίτερα στη σχολή της ΣΤΕΓ που ήταν και η άμεσα θιγόμενη λόγο του ότι και τα 3 τμήματα της ήταν στη λίστα με αυτά που δεν θα είχαν εισαχθέντες για το νέο Ακαδημαϊκό Έτος.
Συγκεκριμένα το πρωί της Πέμπτης 12 Μαΐου 2011 συγκλήθηκε Γενική Συνέλευση ΣΤΕΓ από τους σπουδαστές για να βρουν τρόπους δράσης .
Με λύπη πληροφορηθήκαμε πως για άλλη μια φορά η μόνη λύση για τους σπουδαστές ήταν η κατάληψη ή συμβολικό κλείσιμο όπως ανέφεραν σε αφίσες στο χώρο του ΤΕΙ.
Με μεγάλη έκπληξη το μεσημέρι εντοπίσαμε έντυπο υλικό στην πόλη του Μεσολογγίου το οποίο καλούσε τους σπουδαστές στο PARTY της Γενικής Συνέλευσης στο χώρο του ΤΕΙ. Αναζητώντας  τους διοργανωτές αυτού του άκρως «συνδικαλιστικού» event μάθαμε ότι τελικά ήταν η παράταξη της ΑΡ.ΕΝ. Όπου μάλιστα όχι μόνο χρησιμοποιούσε τη Γενική Συνέλευση αλλά φρόντισε να βγάλει και τα προεκλογικά της έξοδα με «φοιτητικές» τιμές στην μπύρα έχοντας την, μόνο 1€.




Άραγε οι σπουδαστές της ΣΤΕΓ έτσι θα ανεβάσουν το επίπεδο των τμημάτων τους ούτος ώστε να διεκδικήσουν νεοεισαχθέντες ;
Άραγε οι σπουδαστές της ΣΤΕΓ έτσι έμαθαν να «αγωνίζονται»;
Τελικά αυτή η νέα γενιά έχει να μας «διδάξει» πολλά… από αγωνιστές του καναπέ έγιναν αγωνιστές των PARTY.
Μετά από αυτή την αξιόλογη κίνηση των σπουδαστών της ΣΤΕΓ ελπίζουμε ο κ. Πανάρετος να πήρε «απαντήσεις», να άκουσε τη φωνή της Νέας Γενιάς και να προσέξει τα επόμενα «βήματα» του.

A.N. (Σπουδάστρια ΣΤΕΓ Μεσολογγίου)