Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Επανέρχεται ο σύλλογος επαγγελματιών αλιέων για τη λειτουργία του Λιμανιού στο Μεσολόγγι



Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων διευρυμένου δήμου Μεσολογγίου επανέρχεται στα ζητήματα που έθεσε προ ημερών σχετικά με τη γενική λειτουργία και τα προβλήματα που υπάρχουν στο λιμάνι του Μεσολογγίου, ύστερα και από τη δημοσιοποίηση απόψεων για αυτά τα θέματα από τον πρόεδρο της Λιμενικής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας.
Συγκεκριμένα στην νέα ανακοίνωση σημειώνεται:
"Με έκπληξη διαβάσαμε  την γκεμπελίστικη απάντηση  του Προέδρου  της Λιμενικής Επιτροπής  Αιτωλοακαρνανίας κ. Παπαδόπουλου   στην επιστολή  του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων διευρυμένου Δήμου Μεσολογγίου  στην Εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ»   στις 8 Νοεμβρίου   2012. 
Ο κ. Παπαδόπουλος  ξεκίνησε την απάντησή του  με ψέματα. Χαρακτήρισε   προβοκατόρικο  το θέμα της πώλησης  των ψαριών στο Λιμάνι Μεσολογγίου, ενώ γνωρίζει πολύ καλά   ότι  έχει αποφασιστεί να μην  ανανεωθεί καμία  άδεια  πώλησης  ψαριών  γιατί σκοπεύει  να κλείσει το συγκεκριμένο χώρο του Λιμανιού. 



Όσον αφορά τις φθορές και την συντήρηση  του αλιευτικού καταφυγίου  απαντά, λέγοντας  ότι θα γίνουν μόλις επιτρέψει ο καιρός  την στιγμή που ο καιρός  το τελευταίο διάστημα είναι στην περιοχή μας  κάτι παραπάνω από πολύ καλός  (το ποιος κοροϊδεύει ποιον ας το κρίνει ο κόσμος). 
Ο κ. Παπαδόπουλος διαπιστώνει ότι το ενδιαφέρον των ψαράδων για την Μαρίνα έγινε έντονο  από την ώρα  που ανέλαβε πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής πράγμα που έκανε  κάποιους να ενοχλούνται. Αυτή η διαπίστωση του κυρίου Παπαδόπουλου μας δίνει να καταλάβουμε  πως ο ίδιος  αποτελεί  το κέντρο του κόσμου  όπου όλοι και όλα κινούνται γύρω από αυτόν. 
Μας έδειξε μια  κρυφή πτυχή του εαυτού του  που ταυτίζεται απόλυτα με την θέση  που εκδήλωσε  ότι «ο  ίδιος  και η λιμενική επιτροπή δεν θα πάρει θέση»  τη στιγμή που ο ίδιος  σαν πρόεδρος της λιμενικής επιτροπής δεν την συγκάλεσε  για να αποφασίσει  επ’ αυτού  του θέματος  ξεχνώντας  την  βασική  αρχή  της συλλογικότητας  στο πάρσιμο  των αποφάσεων. 
Αντικατέστησε  το εμείς με το εγώ του  θεωρώντας τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής υποχείριά του. Ξέχασε ότι η αντικατάσταση  του συλλογικού με το προσωπικό,  του εμείς με το εγώ  αποτελεί την βασική αρχή του φασισμού  και γενικά  του απολυταρχισμού. 
Μας κατηγόρησε  για διατεταγμένη υπηρεσία συμφερόντων αναγκάζοντάς μας να του κάνουμε γνωστό ότι σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν μπαίνουν ποτέ οι εργαζόμενοι  που βγάζουν το ψωμί τους με αίμα και ιδρώτα που η ζωή τους  είναι μια διαδρομή προσφοράς και ασυμβίβαστου αγώνα,  αλλά  η αργόσχολοι, η αΐδρωτοι και αδούλευτοι συνδικαλιστές και εργατοπατέρες  που κινούνται μέσα στο σύστημα  υπηρετώντας το, πιστά  ελπίζοντας  να αγκιστρωθεί σε δομές  και σε θέσεις,   όλων των αποχρώσεων και συμφερόντων.
Αληθεύει κ. Παπαδόπουλε  ότι εσείς που δεν είστε σε διατεταγμένη υπηρεσία όταν τον Ιούνιο η Ολλανδική Πρεσβεία σε μυστική συνάντηση  με Ολλανδούς επιχειρηματίες  εκ των οποίων και μεσίτης σκαφών αναψυχής  όπως διέρρευσε  και δημοσιεύτηκε σε Ολλανδική εφημερίδα και σε Ελληνικά έγκυρα οικονομικά sites  προετοίμαζε το έδαφος για την απαγκίστρωση τους, αποκαλώντας μάλιστα εμάς  τους Έλληνες κοιμισμένα σκυλιά  και αναφέροντας μάλιστα  ότι όλοι ήταν διατεθειμένοι να ανταλλάξουν πληροφορίες  πολύ εμπιστευτικά,  εσείς  κ. Παπαδόπουλε την περίοδο εκείνη (Ιούλιος 2012) τι θέση πήρατε; Υπέρ τίνος και γιατί;  
Ευτυχώς όμως που αυτοί οι άνθρωποι  που ποτέ δεν γελούν  που ποτέ δεν μιλούν  οι μονόχνοτοι όπως λέει ο λαός μας  στο βάθος της ψυχής τους  έχουν  κρυφές  πολιτικές συστημικές και φασίζουσες  απόψεις κάποια στιγμή δε, τις φέρνουν στην επιφάνεια μέσα από το εγώ τους. Ελπίζουμε  ότι αυτές οι εγωιστικές  αντιλήψεις θα καταδικαστούν για άλλη μια φορά  και δεν θα μπορέσουν να εφαρμοστούν πολιτικά  γιατί αν συμβεί το αντίθετο για άλλη μια φορά κάποιοι δεν θα αφήσουν το γαρύφαλλο να ανθίσει. 
Ο τουρισμός  και μάλιστα ο  αλιευτικός που μας ενδιαφέρει κ. Παπαδόπουλε  δεν είναι μικροεξυπηρέτηση είναι παράλληλη δραστηριότητα των ψαράδων που με αγώνες κατακτήθηκε και από το  νέο έτος μπαίνει σε εφαρμογή. Αυτός είναι ένας από τους λόγους  που πρέπει  να υπάρχει διοίκηση στην Μαρίνα Μεσολογγίου για να ξέρουμε  με ποιους θα κουβεντιάζουμε.  
Μιλάτε κ. Παπαδόπουλε για νέο διεθνή διαγωνισμό  έχοντας σκοπό  προφανώς  και δεν ξέρουμε αν θα ρωτήσετε  την Λιμενική Επιτροπή  να διώξετε  τους  ήδη υφιστάμενους επενδυτές  και δεν  σκέφτεστε  για τις προσφυγές που θα γίνουν  απ’ τους τελευταίους  στο Συμβούλιο της Επικρατείας  και οι οποίες θα διαρκέσουν μια δεκαετία, τι θα γίνει μέχρι τότε κ. Παπαδόπουλε ; 
Το ξέρει η Λιμενική Επιτροπή;  Ή εσείς  και το στενό περιβάλλον σας; Εμείς  λέμε  ότι η Μαρίνα θα υποβαθμιστεί, θα ερειπωθεί, το κότερα θα φύγουν  και θα πάνε στην Λευκάδα, το Μύτικα και γενικότερα προς την περιοχή καταγωγής σας. Το Μεσολόγγι θα χάσει έσοδα  από την απώλεια τουριστών, οι αλιείς  θα χάσουν υποδομές πολύτιμες γι’ αυτούς που έχουν τώρα για χρήση στην Μαρίνα, θα χάσουμε τον αλιευτικό τουρισμό   ενώ εσείς  θα έχετε  πετύχει  ισχυρό πλήγμα  σε βάρος  της πόλης  που σας φιλοξενεί. 
κ. Παπαδόπουλε  
Σεβαστείτε αυτή την πόλη που σας φιλοξενεί, 
σεβαστείτε  τις ιδέες  που φαινομενικά υπηρετείτε, 
σεβαστείτε την ταυτότητα αυτής της πόλης που είναι οι ψαράδες, 
σεβαστείτε  τους κατοίκους της, 
σεβαστείτε τον εαυτό σας. 
Ο αναχρονισμός  και η απολυταρχία κ. Παπαδόπουλε δεν είναι κόμμα. Είναι σκέψη, είναι νοοτροπία, είναι  συνηθισμένη  προσωπική σας  πολιτική και είναι  σε δυσαρμονία με το προοδευτικό, το συλλογικό και το νέο. Δεν χρειάζονται περισσότερα. 
Όποιος έχει μάτια βλέπει, όποιος έχει αυτιά ακούει και όποιος έχει μυαλό καταλαβαίνει. 
Να είστε σίγουρος  ότι η Λιμενική Επιτροπή και βλέπει και ακούει και καταλαβαίνει."