Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Μ. Τριανταφύλλου στους αιρετούς της αυτοδιοίκησης: "Μην στείλετε λίστες με υπό απόλυση υπαλλήλους"


Με γραπτή της δήλωση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ, Μαρία Τριανταφύλλου καλεί τον περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας και τους δημάρχους της περιφέρειας να μη δώσουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης λίστες με υπό απόλυση υπαλλήλους των υπηρεσιών τους.
Συγκεκριμένα στη δήλωσή της η κυρία Τριανταφύλλου τονίζει:
«Με διαδικασίες express, πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι, όσων συνυπέγραψαν το Μνημόνιο 3, απαιτούνται απολύσεις.
Όσοι έχουν προσληφθεί στο δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ, απόφοιτοι λυκείου, Διοικητικό Προσωπικό και οι αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου μπαίνουν στο στόχαστρο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και βάση του νέου πολυνομοσχεδίου 27.000 υπάλληλοι θα βρεθούν εκτός δημοσίου μέσα σε ένα χρόνο.


Μέχρι το τέλος του 2012, 20.000 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι υπόλοιποι 25.000 (για να πιάσουνε το στόχο) μέσα στο 2013. Θα αμείβονται με το 75% του μισθού τους και αν μέσα σε ένα χρόνο δεν μετακινηθούν σε κάποια άλλη θέση, θα απολυθούν. Τόσο απλά!
Τα σφαγιαστικά,  γενοκτόνα μέτρα για το λαό και τους εργαζομένους υλοποιούνται άμεσα. Το χτύπημα για τους ΟΤΑ είναι καθοριστικό. Έχουν ήδη αποστεωθεί από πόρους και προσωπικό. Οι κρίσιμοι κοινωνικοί και αναπτυξιακοί τομείς τους έχουν παραδοθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα και μάλιστα σε μία εποχή ανθρωπιστικής κρίσης, όπου οι πολίτες έχουν άμεση ανάγκη από αυτές τις υπηρεσίες.
Ό,τι άφησαν όρθιο από το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκείνοι που επί χρόνια κατασπατάλησαν τους πόρους των τοπικών κοινωνιών και δημιούργησαν το έκτρωμα του Καλλικράτη, έως την εφαρμογή των Μνημονιακών πολιτικών και στην τοπική αυτοδιοίκηση έρχονται σήμερα να αποτελειώσουν ό,τι έχει μείνει όρθιο από το θεσμό με μαζικές απολύσεις. Με θράσος ζητούν να δοθούν λίστες ονομάτων των ατόμων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Το ζητάει η τρόικα και οι σύγχρονοι ραγιάδες που μας κυβερνούν δεν γνωρίζουν τη λέξη ΟΧΙ.
Όσον αφορά στις Περιφερειακές ενότητες Δυτικής Ελλάδας αναμένεται ως το τέλος του 2012 να απολυθούν 50 άτομα
Χαιρετίζουμε τις  γενικές συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις των σωματείων των εργαζομένων των περιφερειακών σωματείων της Δυτικής Ελλάδας και ολόκληρης της χώρας. Δεν τασσόμαστε απλώς στο πλευρό τους αλλά είμαστε κομμάτι του αγώνα τους. Όλοι μαζί θα αντιπαλέψουμε και θα αντισταθούμε στο Μαύρο Μέτωπο της συγκυβέρνησης που εξοντώνει και εξαθλιώνει τον λαό μας, που κάνει την χώρα μας προτεκτοράτο. Ο αγώνας όλων των εργαζομένων δίνεται με πίστη, ομοψυχία, αλληλεγγύη και θα είναι νικηφόρος. ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ.   
Καλούμε τον Περιφερειάρχη Δυτική Ελλάδας, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Δημάρχους, όλους τους αυτόδιοικητικούς φορείς να μη συνεργαστούν με την τρικομματική κυβέρνηση δίνοντας τις επαίσχυντες λίστες υπαλλήλων – μελλοντικών απολυμένων.
Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων υπηρετώντας τον θεσμό που εκπροσωπούν