Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Στα χέρια της αστυνομίας οι ληστές του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας (VIDEO)




Στη δικαιοσύνη αναμένεται να προσαχθούν τις επόμενες ώρες, οι δράστες της θρασύτατης ληστείας τον περασμένο Φεβρουάριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας απ’ όπου και είχαν αφαιρέσει με την απειλή όπλου, ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα.
Ύστερα, από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών οι αρχές ασφαλείας της Δυτικής Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τρία άτομα ελληνικής καταγωγής, ενώ αναζητούνται ακόμη δυο συνεργοί τους. Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι εντοπίστηκαν και ήδη έχουν μεταφερθεί στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας το σύνολο των κλοπιμαίων.
Για τη σπουδαία επιτυχία των διωκτικών αρχών δηλώσεις έγιναν σήμερα στην Αθήνα σε συνέντευξη τύπου, από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, τη γενική γραμματέα του Υπ.Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και τον εκπρόσωπο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. (διαβάστε εδώ).
Σημειώνεται ότι τον συντονισμό των ερευνών και της επιχείρησης για τη σύλληψη των δραστών είχαν  ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Σιάμος και ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, Κώστας Κυριακόπουλος (σ.σ. και οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν στο Μεσολόγγι) το ρόλο των οποίων στη θετική έκβαση της υπόθεσης εξήρε στις δηλώσεις του ο κ. Δένδιας.