Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

"Έφυγε" ο εκδότης της εφημερίδας "ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ" Χρ. Κωνσταντίνου


Αύριο στις 10 το πρωί (Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2012) στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Μεσολογγίου, θα γίνει η κηδεία του εκδότη της εφημερίδας «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ», Χρήστου  Κωνσταντίνου που πέθανε σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία 72 ετών, σε νοσοκομείο των Αθηνών (σ.σ. ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ).
Η είδηση του θανάτου σκορπά θλίψη στην τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου και στον δημοσιογραφικό κόσμο, όλης της περιοχής, αφού ο αείμνηστος Χρήστος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός για την κοινωνική και δημοσιογραφική του, παρουσία και διαδρομή.
Εδώ και τέσσερις δεκαετίες, τα «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ» αποτελούν κυριολεκτικά σημείο αναφοράς για τον τοπικό τύπο, τόσο για την πληρότητα της έκδοσης, όσο κυρίως για το αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι ήταν η εφημερίδα, που ενημέρωνε τους απανταχού  Μεσολογγίτες ετεροδημότες για τα τεκταινόμενα στην πόλη.
Ο αείμνηστος Χρήστος Κωνσταντίνου όπως αναφέραμε είχε έντονη κοινωνική δράση με συμμετοχή σε πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους και διαδραμάτισε εκτός των άλλων σημαντικό ρόλο στις αρχές της δεκαετίας του 1980 για την παραχώρηση από το υπουργείο Οικονομικών του οικοπέδου όπου σήμερα βρίσκεται το «ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ» και που εκ των πραγμάτων διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου, στον οποίο και εργάστηκε για περισσότερα από 20 χρόνια.
Αφήνει πίσω του παρακαταθήκη το δημοσιογραφικό του έργο έτσι όπως αυτό αποτυπώνεται στο αρχείο της εφημερίδας, τις παράλληλες εκδόσεις της εφημερίδας και κυρίως την αγάπη του για το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.
Ως MessolonghiNews, μας είναι πραγματικά πολύ δύσκολο τούτες τις στιγμές να αποτυπώσουμε τα αισθήματα σεβασμού που τρέφαμε για τον πάνω απ’ όλα φίλο, Χρήστο. Το μόνο που μπορούμε να του υποσχεθούμε, είναι ότι, θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε με βάση τις δημοσιογραφικές αρχές που μας μετέφερε.
Καλό ταξίδι Χρήστο. Αιωνία η μνήμη σου…