Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

"Λαϊκή Συσπείρωση": Καμιά απόλυση στο Μεσολόγγι


Η "Λαϊκή Συσπείρωση" του δήμου Ιερής Πόλεως Μεσολογγίου καταγγέλει:
Ότι η χρηματοδότηση των Δήμων και των Περιφερειών όπως ψηφίστηκε στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2013,  και συνολικά της Τοπικής Διοίκησης, όχι  μόνο εντάσσεται πλήρως στη λογική της δημοσιονομικής πειθαρχίας, αλλά αποτελεί βασικό κρατικό εργαλείο για την προώθηση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας στην καθημερινότητα των εργαζομένων  και διευκολύνει διαχρονικά τις κυβερνήσεις να επιταχύνουν σε νέα πιο βάρβαρα μέτρα όπως: απολύσεις, φορολογική επιδρομή, ιδιωτικοποιήσεις έργων και υποδομών.
Προτείνει τη μη εφαρμογή της απόφασης της Κυβέρνησης από το Δήμο μας για τις απολύσεις των εργαζομένων και όχι το ευχολόγιο προτροπής που ανακοίνωσε η ΚΕΔΕ προς τους Δήμους.



Η «Λαϊκή Συσπείρωση»  απαιτεί από το δημοτικό συμβούλιο: Να μην εφαρμόσει ο δήμο Ι.Π.Μεσολογγίου την απόφαση της κυβέρνησης. Να μη σταλούν ονομαστικοί κατάλογοι των εργαζομένων γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την κατάργηση των οργανικών θέσεων, διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και τελικώς την απόλυσή τους.
Αυτή η προσπάθεια να μην περάσουν οι απολύσεις, που αποτελούν την πρώτη φάση κύματος μαζικών απολύσεων, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους που κινδυνεύουν με απόλυση, αλλά το σύνολο της λαϊκής οικογένειας που συνθλίβεται από την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε οργανωμένη λαϊκή πάλη στην ταξική γραμμή ρήξης και ανατροπής για την κατάργηση των μνημονίων «διαρκείας» και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.