Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ενδιαφέρουσα επιστημονική εκδήλωση για τις επιπτώσεις της κρίσης στην ψυχική υγεία στο Μεσολόγγι


«Ψυχολογικές συνέπειες της κρίσης» είναι το θέμα ανοιχτής εκδήλωσης – συζήτησης που διοργανώνει ο «Τομέας Ψυχικής Υγείας» του Νοσοκομείου Μεσολογγίου το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου.
Στην αναμφίβολα, επίκαιρη εκδήλωση, εισηγήσεις θα κάνουν διακεκριμένοι επιστήμονες και πανεπιστημιακοί και μετά των τέλος αυτών, θα ακολουθήσει συζήτηση.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των ομιλιών έχει ως εξής:



·         «Κοινωνικά δημογραφικά στοιχεία των ψυχικών διαταραχών σε συσχετισμό με την ανεργία» από την Α. Φωτιάδου, Ψυχίατρο του Νοσοκομείου «Χατζη- Κώστα» Ιωαννίνων
·         «Κοινωνικές προεκτάσεις του φόβου» από Χ. Σκαμνέλο, Ψυχίατρο του Νοσοκομείου Αγρινίου
·         «Οικονομική κρίση και κοινωνική οδύνη: Όψεις της παθολογίας των μεσαίων στρωμάτων» από Ν. Καμπέρη, Κοινωνιολόγο στο Κέντρο Έρευνας της Ελληνικής Κοινωνίας της Ακαδημίας Αθηνών
·         «Κατάθλιψη ή ψυχολογία αντίστασης» από τον Β. Μπρούμα, Ψυχίατρο τος Νοσοκομείου Μεσολογγίου
·         «Μορφές αντίστασης και αλληλεγγύης στην εποχή της κρίσης: Μια ψυχολογική – πολιτική προσέγγιση» από τον Χρ. Μαντά, Λέκτορα Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ.
·         «Παιδοψυχιατρική παρέμβαση σε καιρό κρίσης: Ουτοπία ή πρόκληση;» από τον Κ. Καραϊβαζόγλου, Παιδοψυχίατρο, επιστημονικό συνεργάτη της ΕΨΥΠΕΑ.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η ψυχολόγος του Νοσοκομείο Μεσολογγίου, Χρ. Μπλάγκα και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.