Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Εκτός κομματικής γραμμής για την "ΑΘΗΝΑ" ο Θάνος Μωραΐτης


Καταψήφισαν την τροπολογία που ανοίγει το δρόμο για την εφαρμογή του σχέδιο Αθηνά οι έξι από τους οχτώ βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα οι κ.κ. Θάνος Μωραΐτης (ΠΑΣΟΚ), Νίκη Φούντα (ΔΗΜΑΡ), Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου (ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ), Νίκος Μωραΐτης (ΚΚΕ) και Κώστας Μπαρμπαρούσης (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ).
Η τροπολογία πάντως υπερψηφίστηκε από τη Βουλή και έτσι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κυρωθούν τα Προεδρικά Διατάγματα για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ.
Από την εξέλιξη αυτή, όμως,  επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που έφεραν τον Θάνο Μωραΐτη αποφασισμένο να πηγαίνει κόντρα στην επίσημη κομματική γραμμή, καθώς η ΔΗΜΑΡ είχε αποφασίσει να καταψηφίσει την τροπολογία.
Ο Αιτωλοακαρνάνας βουλευτής στάθηκε συνεπής με την έως τώρα στάση του, μιας και εδώ και καιρό είχε δηλώσει την κατηγορηματική του αντίθεση στο πνεύμα, στις κατευθύνσεις του σχεδίου αλλά και στις καταστροφικές και άδικες για την Αιτωλοακαρνανία ρυθμίσεις.



Είχε προηγηθεί χθες το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στο οποίο υπήρξε ένταση κατά τη συζήτηση για την στάση του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Μωραΐτης έθεσε μετά επιτάσεως θέμα καταψήφισης του σχεδίου Αθηνά. Μάλιστα, είχε υπάρξει από τον κ. Μωραΐτη προσπάθεια δημιουργίας ενός μετώπου στήριξης της πρότασης για καταψήφιση την όποια στήριξαν και άλλα μελή του Πολιτικού Συμβουλίου όπως η Τόνια Αντωνίου και ο Γραμματέας της Νεολαίας. Ο κ. Μωραΐτης  τόνισε ότι υπάρχει μείζον πρόβλημα με τα κριτήρια, τα οποία, όπως είπαν, δεν εφαρμόζονται ενιαία σε όλη την επικράτεια και ότι, παρά τις αλλαγές, διατηρείται μια πελατειακή , ρουσφετολογική και αντιακαδημαική λογική που χαρακτήριζε από την αρχή το συγκεκριμένο σχέδιο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πριν λίγο καιρό , μιλώντας στη Βουλή και αναφερόμενος στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ είχε εκφράσει την αντίθεσή του να έρθει ως Προεδρικό Διάταγμα και να μη περάσει ως νομοσχέδιο από τη Βουλή.