Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Γιάννης Σιάμος: "Παραμένω ενεργός πολίτης"


Σε αναμονή των τοποθετήσεων των επικεφαλής στις αστυνομικές διευθύνσεις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ύστερα από τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. την περασμένη Παρασκευή και  την αλλαγή στη διοίκηση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας στην οποία ορίστηκε ο υποστράτηγος Αθανάσιος Ματσίκας, λόγω της αποστρατείας του Γιάννη Σιάμου, ο τελευταίος σε μήνυμα του σημειώνει:
«Ύστερα από τριάντα έξι συνεχή χρόνια, γεμάτος αναμνήσεις και εμπειρίες, αποχωρώ σήμερα από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Κατά την αποστρατεία μου, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στην Πολιτεία που μου εμπιστεύτηκε, όλα αυτά τα χρόνια, σημαντικές θέσεις σε αρκετές Αστυνομικές Υπηρεσίες με τελευταίο σταθμό την διοίκηση, από 5-3-2011, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.Τον όρκο που έδωσα στις 26-9-1976 προσπάθησα να τον τηρήσω έχοντας πάντα στο νου μου, την ανιδιοτέλεια και την κοινωνική ασφάλεια των πολιτών.
Πιστεύω ακράδαντα ότι για την πάταξη της εγκληματικότητας, της διαφθοράς και της θεμελίωσης της έννομης τάξης, στην κοινωνία είναι απαραίτητη η εμπέδωση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, μεταξύ των πολιτών και της Αστυνομίας.
Για το σκοπό αυτό, παραμένω ενεργός πολίτης και ταυτόχρονα αρωγός στο δύσκολο έργο που καθημερινά καλείται να επιτελέσει ο Έλληνας Αστυνομικός ως εγγυητής της ζωής, της περιουσίας και των ατομικών δικαιωμάτων του πολίτη σε μία κρίσιμη καμπή για τη Χώρα μας όπου τα πάντα μέσα σε ένα περιβάλλον ρευστότητας αλλάζουν με πρωτόγνωρη ταχύτητα.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις Αρχές, τους Φορείς, τα Μ.Μ.Ε. και τους πολίτες των περιοχών που υπηρέτησα, αλλά κυρίως όλους τους συναδέλφους – συνεργάτες για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα.
Τέλος, θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω την οικογένεια μου για την κατανόηση που επέδειξε και την αμέριστη συμπαράσταση που μου παρείχε σε όλη μου την σταδιοδρομία.
Εύχομαι σε όλους υγεία και κάθε καλό σε προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο.»