Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Η ΕΛ.ΑΣ. για τα χθεσινά επεισόδια στο Μεσολόγγι


Με ανακοίνωσή της χθες η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει ότι υπήρξαν τραυματισμοί κατά τα χθεσινά θλιβερά επεισόδια στο Μεσολόγγι τόσο κατά τη διάρκεια της απώθησης με χημικά των διαδηλωτών όσο και κατά την αποχώρηση από το ξενοδοχείο ΘΕΟΞΕΝΙΑ του αν. υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξής:


"Σήμερα (σ.σ. χθες) και ώρα 12:30, διακόσια περίπου άτομα, διαμαρτυρόμενα για το σχέδιο « Αθηνά» μετέβηκαν στον εξωτερικό χώρο κεντρικού ξενοδοχείου στο Μεσολόγγι, όπου πραγματοποιείτο κλειστή συγκέντρωση, με ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά. Τα άτομα επιχείρησαν να εισβάλουν βίαια στο χώρο του ξενοδοχείου, επιτιθέμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση χημικών.




Στις 15:30, κατά την αποχώρηση του Υπουργού από το ξενοδοχείο, μέσω της παραλιακής Οδού Τουρλιδας - Μεσολογγίου, ομάδα από τα συγκεντρωμένα άτομα, τα οποία είχαν αυξηθεί σε 350, επιχείρησε να παρεμποδίσει τη διέλευση του οχήματος, χωρίς να τα καταφέρει.

Στη συνέχεια και ενώ δεν ήταν σε εξέλιξη καμία αστυνομική επιχείρηση, 63χρονος ημεδαπός, που μετείχε στη συγκέντρωση, υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος προληπτικά.

Μετά από αυτό το περιστατικό τα συγκεντρωμένα άτομα επιτέθηκαν και πάλι στις αστυνομικές δυνάμεις, με ιδιαίτερη σφοδρότητα, χρησιμοποιώντας ξύλινα κοντάρια και πετώντας πέτρες και μάρμαρα, ενώ απωθήθηκαν με ανάλογη χρήση χημικών.

Έως τώρα δεν έχει δηλωθεί στις Αστυνομικές Αρχές κανένας τραυματισμός, ούτε οποιαδήποτε φθορά.

Αυτεπάγγελτα Αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου πληροφορήθηκε ότι είχαν μεταβεί τρεις ημεδαποί (δυο άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας 38,32 και 17 ετών, οι οποίοι έφεραν ελαφρά τραύματα και αποχώρησαν μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Για όλες τις αστυνομικές ενέργειες και την εξέλιξη των περιστατικών ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου."