Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Οι Σεφ του αύριο μυήθηκαν στις γεύσεις του Μεσολογγίου

Ψήγματα του πλούσιου γευστικού πολιτισμού του Μεσολογγίου είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν φοιτητές και απόφοιτοι σχολής μαγειρικής στην Αθήνα, οι περισσότεροι από τους οποίους ήδη εργάζονται σε εστιατόρια και γενικότερα στον τομέα της εστίασης.

Οι νέοι μάγειρες και μαγείρισσες επισκέφθηκαν την περιοχή μας στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού, με πρωτοβουλία της καθηγήτριας τους στο μάθημα της γευσιγνωσίας, οινολόγου, κ. Χρύσας Γιατρά. Στο τριήμερο ταξίδι επισκέφτηκαν τα αλλαντικά «Στρεμένου» στον Προυσό, τα καπνιστά χέλια «Γείτονας» και τα καπνιστά σαλιγκάρια της «Escargots al Arta», στην Άρτα, την εταιρεία παρασκευής τυριών «Δελφοί» και την εταιρεία παραγωγής Αυγοτάραχου «Στέφος» στο Μεσολόγγι. Να σημειωθεί πως το Μεσολόγγι ήταν και η πόλη που επέλεξαν να διαμείνουν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους.

 

Κατά την επίσκεψή τους στην εταιρεία παραγωγής Αυγοτάραχου «Στέφος» και κατόπιν συνεργασίας των Γραφείων Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου παρατέθηκε στους φιλοξενούμενους ένας πλούσιος μπουφές γεμάτος με εκλεκτά τοπικά εδέσματα και ποτά, τον οποίο επιμελήθηκα ο Υπεύθυνος του τμήματος Γαστρονομίας του Γραφείου Τουριστική ανάπτυξης, Chef Σπύρος Κιτσινέλης. Αυγοτάραχο, καπνιστό χταπόδι, παστά Μεσολογγίου, γαύρος ξιδάτος, αφρίνα Μεσολογγίου, ούζο, τσίπουρο, καθώς και λευκά κρασιά ήταν κάποιες από τις γεύσεις που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν.

 

Στο στήσιμο του μπουφέ και την γευσιγνωσία συμμετείχαν, κατόπιν αιτήματος των επισκεπτών, οι εταιρείες: Οινοποιείο Σωτηρίου, Ούζο Τσίπουρο «Πελάδα», Αλάτι «Ζωή», Ιχθυοπωλείο «Το Βασιλάδι» και παραδοσιακό Αυγοτάραχο «Στέφος». Κατά τη διάρκεια δε της γευσιγνωσίας οι ίδιοι οι παραγωγοί μίλησαν στους επισκέπτες για τα προϊόντα και τον πλούτο της γης και της θάλασσάς μας. Παρόν ήταν ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου κ. Βασίλης Σπυρόπουλος, ο οποίος και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, προτρέποντας τους συμμετέχοντες να συνεχίσουν τις δράσεις τους και να γνωρίσουν, ει δυνατόν, το σύνολο των παραγωγών και των προϊόντων της περιοχής μας.