Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Με επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής για την επέτειο της Ά Πολιορκίας του Μεσολογγίου

Με μεγάλη επιτυχία, έγινε η προγραμματισμένη εκδήλωση του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, για την επέτειο της Α΄ Πολιορκίας του Μεσολογγίου τον Δεκέμβριο του 1822 και στην οποία, η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική.

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής Αντιστρατήγου ε.α., κ. Γεωργίου Αντύπα. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Νίκος Καραπάνος και τον οποίο ευχαριστούμε, για την τιμητική του παρουσία στην εκδήλωσή μας.

Στην συνέχεια, ακολούθησε η κεντρική ομιλία για το ιστορικό μέρος της Α΄ Πολιορκίας, από τον συμπολίτη μας Αντιστράτηγο ε.α. και επίτιμο Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, κ. Νικόλαο Κολόμβα.

 

Ακολούθησε ανάγνωση αφιερώματος στο συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός του Μεσολογγίτη ποιητή Κωστή Παλαμά, με τίτλο: «Ηρωϊκά Χριστούγεννα», από το στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού, κ. Ιωάννη Κατσαβό.

Η εκδήλωση συνεχίσθηκε, με απαγγελία στοίχων από το ποίημα «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» του Διονύσιου Σολωμού, που αναφέρονται στην Α΄ Πολιορκία, από την πτυχιούχο Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ευάννα Γυφτογιάννη.

Την εκδήλωση έκλεισε με επιτυχία, η εμφάνιση για πρώτη φορά του νέου χορευτικού τμήματος του Συλλόγου, με παραδοσιακούς επετειακούς χορούς, που είχαν σχέση με την συγκεκριμένη Επέτειο, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Γεωργίου Κολοζάκη, το οποίο έγινε δεκτό με ενθουσιασμό, από όλους.

Τέλος ακολούθησε τιμητική βράβευση, του συμπολίτη μας κ. Νικολάου Κολόμβα, για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει, με τις ιστορικές μελέτες και την συγγραφή βιβλίων, αναδεικνύοντας την Νεώτερη ιστορία του τόπου μας.

Παράλληλα, βραβεύτηκαν και οι δύο συνεργάτες του κ. Κολόμβα, ο κ. Γιάννης Κατσαβός και η κ. Ευάννα Γυφτογιάννη, καθώς και η Χορευτική Ομάδα του Συλλόγου στους οποίους από το ΔΣ εκφράζονται ευχαριστίες μας, για την συμβολή τους στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τον Δήμαρχο της Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Νίκο Καραπάνο, ο Διευθυντής του γραφείου του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Κώστας Μεϊμάρης, εκ μέρους της Στρατιωτικής ηγεσίας ο Ταξίαρχος κ. Κάβουρ ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΕΘΑ, ο Συνταγματάρχης κ. Αλεξόπουλος ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΣ, η Αντιπλοίαρχος κ. Σπυροπούλου ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΝ, ο Αντισμήναρχος κ. Μάρκου ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΑ, ο Διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου Ταξίαρχος κ. Καπερώνης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Κοντός, πολιτευτές του Νομού μας, καθώς και πρόεδροι άλλων Συλλόγων.