Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Επανακτά την οικονομική του αξιοπιστία ο Δήμος Μεσολογγίου. Κερδίζει το "στοίχημα" της εξυγίανσης ο Σπύρος Καρβέλης

Η οικονομική "εικόνα" του δήμου Μεσολογγίου φαίνεται, ότι γίνεται μετά από 10 και πλέον χρόνια και πάλι, αξιόπιστη απέναντι στους προμηθευτές του δήμου.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες εκτιμήσεις παρά τη δεδομένη οικονομική "στενότητα" ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπύρος Καρβέλης εκτός από τον συνολικό εξορθολογισμό των δαπανών του δήμου, έχει καταφέρει να αυξήσει τα έσοδα του δήμου από χρήσεις περασμένων χρόνων (πρόστιμα, τέλη κλπ.).

Σε συνδυασμό κυρίως με τον έλεγχο και τον περιορισμό των περιττών δαπανών ο Δήμος έχει φθάσει στο σημείο να πληρώνει "άμεσα" τις τρέχουσες δαπάνες. Κάτι που έχει ως άμεσο αποτέλεσμα οι προμηθευτές να χρεώνουν με μειωμένα σε σχεση με το παρελθόν αγαθά και υπηρεσίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη φιλοξενία στο Μεσολόγγι της 50μελους ορχήστρας νέων για την πρωτοχρονιάτικη συναυλία με συνολική δαπάνη για "ύπνο" και "φαγητό" που δεν ξεπέρασε τα 1.000€!

Για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα ειναι προφανές, ότι από την πλευρά του αντιδημάρχου, γινεται διαπραγμάτευση, με σημαντικότερο "ατού" του, την άμεση πληρωμή.

Εάν σε αυτή την τακτική καταφέρει να εκμηδενίσει και τις ελάχιστες δαπάνες που έγιναν επιπόλαια, για άστοχες δράσεις, τότε ειναι βέβαιο ότι θα προκύψει "οικονομικό θαύμα" στο δήμο Μεσολογγίου.