Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

"Άριστα" το ρεσιτάλ κιθάρας του Γιώργου Ζαρζάνη στη "Διέξοδο"

Ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ κιθάρας από τον Γιώργο Ζαρζάνη είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρέθησαν στο Κέντρο Λόγου & Τέχνης «Διέξοδος», την Παρασκευή που μας πέρασε.

Υπό το βλέμμα της εξεταστικής επιτροπής την οποία αποτελούσαν οι γνωστοί και καταξιωμένοι καθηγητές μουσικής Λουκάς Αδαμόπουλος, Κώστας Ηλιάδης, Μάρω Ραζή και ο διευθυντής του Ωδείου Σπύρος Χολέβας με επικεφαλής τους τον διαπρεπή συνθέτη – κιθαριστή Ευάγγελο Μπουντούνη, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο Μεσολόγγι Διπλωματικές εξετάσεις υπό την μορφή ανοιχτής συναυλίας.

Αξίζει να τονιστεί ότι η κα Ραζή είναι μακρινή απόγονος της οικογένειας Αθανασίου Ραζη – Κότσικα, στην οικία του οποίου στεγάζεται σήμερα το Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» γεγονός που προκάλεσε ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση για τον ιδρυτή και τους συνεργάτες του Μουσείου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δημοτικό Ωδείο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και παρουσιάστηκε από την Υπεύθυνη Επικοινωνίας της «Διεξόδου», Ειρήνη Καρανικόλα.

Γεμάτος συγκίνηση για τα χρόνια που μοιράστηκε με τον μαθητή του και την πρόοδό του μίλησε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου και καθηγητής του Γιώργου Ζαρζάνη, ενώ ο κ. Μπουντούνης επεσήμανε το γεγονός ότι η σχολή κιθάρας στην Ελλάδα θεωρείται μία από τις τρεις πιο δύσκολες του κόσμου, κάτι που την κατατάσσει ποιοτικώς πολύ ψηλά.

Η βραδιά κύλισε με μελωδίες που αριστοτεχνικά έπαιξε στην κιθάρα του ο Γιώργος Ζαρζάνης, συνοδευόμενος σε κάποια κομμάτια στο πιάνο από τον Ανδρέα Ζαφειρόπουλο.

Οι δύο αίθουσες του ανωγείου της «Διεξόδου» πλημμύρισαν από φίλους και συγγενείς του εξεταζόμενου, οι οποίοι στο τέλος του προσέφεραν το πιο θερμό τους χειροκρότημα.

Ο Γιώργος Ζαρζάνης έλαβε «Άριστα» παμψηφεί και το Χρυσό Μετάλλιο του Δημοτικού Ωδείου Ι.Π.Μεσολογγίου.

Από την πλευρά μας, ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στον Γιώργο και πάντα να απολαμβάνει επιτυχίες και να κάνει υπερήφανους τους γονείς του και τους συμπολίτες του.