Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018

Την φιλοξενία και τις ομορφιές της Αιτωλοακαρνανίας μέλη της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων


Την φιλοξενία και τις ομορφιές της Αιτωλοακαρνανίας είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν και να γνωρίσουν δημοσιογράφοι μέλη της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, στο περιθώριο των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου τους, που φέτος διοργανώθηκε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Αγρίνιο και τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.
Μπορεί η Ευρώπη να παραμείνει δημοκρατική;” και ”Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στα ΜΜΕ” ήταν τα κεντρικά θέματα του συνεδρίου όμως συζητήθηκε και η ανάδειξη της Αιτωλοακαρνανίας ως δυναμικού τουριστικού προορισμού.  Πιο συγκεκριμένα τέθηκε το πάγιο αίτημα των τοπικών φορέων ”Ο νομός στον τουριστικό χάρτη της Ευρώπης”. Κάτι που έγινε μετά από υιοθέτηση σχετικής πρότασης από τον σύλλογο Αιτωλοακαρνάνων δημοσιογράφων που συνέβαλε τα μέγιστα στην όλη επιτυχία της διοργάνωσης.Για το σκοπό αυτόν άλλωστε στην εναρκτήρια εκδήλωση του συνεδρίου παρέστη η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά όπως και ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.
Έτσι και την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου επισκέφθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 1-12-2018, τα μέλη της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (Association of European Journalist), στο πλαίσιο της τετραήμερης παραμονής τους από την Πέμπτη  στην Αιτωλοακαρνανία και πιο συγκεκριμένα στο Αγρίνιο, όπου έγιναν οι  εργασίες του συνεδρίου και της Γενικής του Συνέλευσης.
Στο Μεσολόγγι τους δημοσιογράφους των Ευρωπαϊκών και Ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης υποδέχτηκαν στην Πινακοθήκη του Δήμου ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ι.Π. Μεσολογγίου Αγγελική Καζαντζή, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Αναστάσιος Σκαρμούτσος και ο Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ Λάμπρος Σταθόπουλος.
Στο χαιρετισμό του ο Νίκος Καραπάνος καλωσόρισε τα μέλη της Ένωσης  στη δεύτερη πατρίδα του Ιωάννη Ιάκωβου Μάγερ,  αναφερόμενος στην ιστορία αλλά και την  παράδοση της δημοσιογραφίας στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, που συμπυκνώνεται  στη φράση του Ελβετού Φιλέλληνα «Η δημοσίευσις είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης».
Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου αναφέρθηκε επίσης στο σύγχρονο Μεσολόγγι, τις ιδιαιτερότητες που του προσδίδει το φυσικό του ανάγλυφο αλλά και τις δυνατότητες που διατηρεί εξασφαλίζοντας στους επισκέπτες ποιότητα, ψυχαγωγία και πολλά ενδιαφέροντα.
Με θερμά λόγια για την πόλη, την Ιστορία της αλλά και την υποδοχή εκ μέρους του Δήμου, μίλησαν αμέσως μετά ο νέος Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Otmar Lahodynsky καθώς επίσης κι ο ελληνικής καταγωγής Δήμαρχος Βρυξελλών  Χρήστος Δουλκερίδης. Ακολούθησε δε ξενάγηση στο χώρο της Πινακοθήκης από τον Γιώργο Αποστολάκο. Παρευρέθηκαν επίσης, η Πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Ροδάνθη Φλώρου και η Γραμματέας Ελένη Σπίνουλα - Ζαβιτσανάκη. Την αποστολή συνόδευαν ο Πρόεδρος Πάνος Σόμπολος και μέλη του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, ενώ συμμετείχε επίσης ο Διευθυντής της εφημερίδας Εστία  Μανώλης Κοττάκης.