Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018

Νεκτάριος Φαρμάκης: "Ήρθε η ώρα της μεγάλης αλλαγής και στη Δυτ. Ελλάδα!" (VIDEO)


Την πίστη του για νίκη στις περιφερειακές εκλογές του προσεχούς Μαΐου εξέφρασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης για την προεκλογική του εκστρατεία που έγινε το βράδυ της Πέμπτης 29/11, στην Πάτρα (και στον πολυχώρο Royal) και η οποία διοργανώθηκε από τις ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, παρουσία του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Πιστεύω απόλυτα σε αυτόν τον αγώνα. Πιστεύω απόλυτα στη νίκη!» τόνισε ο κ. Φαρμάκης σημειώνοντας ότι «σύντομα θα αλλάξει σελίδα και η Δυτική Ελλάδα, όπως θα αλλάξει και όλη η χώρα».


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, με βιωματικό τρόπο περιέγραψε την κατάσταση που βιώνει η χώρα, αλλά και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων: «Η σκουριασμένη αντίληψη της απερχόμενης περιφερειακής αρχής πάει χέρι – χέρι με τον λαϊκισμό και τη διαχείριση του χάους των σημερινών κυβερνώντων. Και η απόδειξη είναι η υπόγεια πολιτική συνδιαλλαγή ενός χθεσινού σε λογική και νοοτροπία περιφερειάρχη και μίας, επίσης χθεσινής, κυβέρνησης. Ένας παράταιρος «γάμος» λίγο πριν το τέλος και των δύο…».
Ο κ. Φαρμάκης, κατά την ομιλία του εξήγησε και τους λόγους του… θυμού του, που όπως είπε αποτελεί τη κινητήρια δύναμη του αγώνα του, που είναι αγώνας του συνόλου της τοπικής κοινωνίας, η οποία αισθάνεται πως της στερούν το «οξυγόνο» και το «δικαίωμα» στο μέλλον.
«Η Δυτική Ελλάδα, το 2011, δηλαδή τη χρονιά που πρωτοανέλαβε ο σημερινός Περιφερειάρχης, ήταν η δεύτερη Περιφέρεια της χώρας σε ποσοστά ακραίας φτώχειας, με 11,8%. Ξέρετε σε ποια θέση ήταν το 2016, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία;  Στην πρώτη! Με ποσοστό 17,9%. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής του δήθεν προοδευτικού και δημοκράτη Περιφερειάρχη» σημείωσε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας: «Βρίσκομαι σήμερα εδώ για να δώσω τον αγώνα της γενιάς μου. Αλλά και για να υπερασπιστώ τα δικαιώματα της γενιάς του πατέρα μου και της γενιάς του μικρού μου γιου. Είμαι σίγουρος πως μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα μας.  Και θα το κάνουμε γιατί νοιαζόμαστε τον τόπο μας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που νοιαζόμαστε το σπίτι και την οικογένειά μας. Θα μετατρέψουμε τον θυμό σε κινητήρια δύναμη για να ξεφύγουμε από τη φτωχική αδράνεια και τη μίζερη στασιμότητα. Γιατί είμαστε οι άνθρωποι που πληρώνουν το βαρύ αντίτιμο της κρίσης και θέλουμε πίσω τη ζωή μας. Και γιατί δεν έχουμε, ούτε ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, ούτε μίσος και μένος κατά των συνανθρώπων μας, όποιοι και να είναι, ό,τι και να ψήφισαν στο παρελθόν».

Δίνοντας ένα περίγραμμα των προγραμματικών του θέσεων, ο κ. Φαρμάκης σημείωσε πως η ανεργία είναι το νο1 πρόβλημα, άρα και η πρώτη προτεραιότητα της δικής του περιφερειακής Αρχής, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να ξεκινήσει μία ουσιαστική παραγωγική ανασυγκρότηση. Ακόμα, αναφέρθηκε στην ανάγκη ολοκλήρωσης των υποδομών που εκκρεμούν (π.χ. δρόμος Πάτρα – Πύργος), αλλά και στη δημιουργία νέων (π.χ. δρόμος Πάτρα - Τρίπολη και Αγρίνιο - Καρπενήσι, δυτικός σιδηροδρομικός άξονας, κλπ), ενώ τόνισε πως ακόμα και η ονομασία «Δυτική Ελλάδα» αδικεί την Περιφέρεια.
«Δεν είμαστε απλά η Δυτική Ελλάδα. Είμαστε η Ολυμπιακή Περιφέρεια, αλλά και Περιφέρεια της Εθνικής Παλιγγενεσίας!» τόνισε, περιγράφοντας την μέγιστη αξιοποίηση της παγκόσμιας κληρονομιάς της Ολυμπίας, αλλά και την ανάδειξη της περιοχής σε πρωτεύουσα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, με επίκεντρο τα Καλάβρυτα και το Μεσολόγγι.
Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, ως αυριανό πρωθυπουργό της χώρας, ο κ. Φαρμάκης είπε: «Θα σας χτυπήσουμε πολλές φορές την πόρτα. Το κυβερνητικό σας πρόγραμμα για μείωση φόρων, δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά ποιοτικής αναβάθμισης της παιδείας, θα ενισχύσει και το δικό μας πρόγραμμα, που όμως πρέπει να στηριχθεί σε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα δίνει την απαιτούμενη ελευθερία για να δομήσουμε μία πραγματική τοπική διακυβέρνηση, αλλά και μία σύγχρονη αντίληψη περιφερειακής ανάπτυξης».
«Η ήττα των εκπροσώπων της σημερινής κυβέρνησης σε όλες τις κάλπες του 2019 θα είναι συντριπτική.  Συντριπτική θα είναι και η ήττα εκείνων που συνθηκολόγησαν ή έτρεξαν να μπουν στην αγκαλιά της συγκυβέρνησης, προδίδοντας ακόμα και τη σημερινή έκφραση του δικού τους ιδεολογικού χώρου» σημείωσε, τονίζοντας ωστόσο πως ο ίδιος δεν διεκδικεί όλες τις ψήφους, παρά μόνο τις ψήφους εκείνων που δεν αντέχουν άλλο τη φτώχια και τη μιζέρια και που κουράστηκαν να βλέπουν τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα στο προσκήνιο χωρίς ποτέ να αλλάζει κάτι προς το καλύτερο.
«Είμαστε οι περισσότεροι. Και τον Μάιο θα είμαστε νικητές! Μαζί θα τα αλλάξουμε όλα!» κατέληξε.


Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να αναδειχθεί νικήτρια και  στις 13 Περιφέρειες της χώρας»


Στην εναρκτήρια εκδήλωση της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Φαρμάκη όπως αναφέρθηκε παρέστη ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης για να υποδηλώσει τη βαρύτητα που δίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς σε κάθε περίπτωση θα προϊδεάσουν το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών όποτε και αυτές γίνουν.

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:

«Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι σήμερα εδώ στην Πάτρα, αυτή τη σπουδαία ημέρα. Να ευχηθώ σε όλες και όλους χρόνια πολλά. Στην Πάτρα που γιορτάζει, στη Δυτική Ελλάδα που γιορτάζει. Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι σήμερα εδώ για να συμμετέχω στη δημόσια παρουσίαση του υποψήφιου Περιφερειάρχη και επόμενου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη. Και συγχαρητήρια στις κομματικές μας οργανώσεις που διοργάνωσαν  σήμερα εδώ αυτή την πολύ όμορφη, ζεστή και μεγάλη εκδήλωση.   

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης είναι ένα νέο στέλεχος με αρκετά μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία. Τον ακούσατε σήμερα και είδατε το πάθος το οποίο έβγαλε, την αγάπη την οποία έδειξε για τον τόπο του, για τη Δυτική Ελλάδα. Και με τη δική σας βοήθεια θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης. Από την πρώτη στιγμή, φίλες και φίλοι,  είπαμε ότι οι Περιφερειακές εκλογές έχουν πολιτικό πρόσημο. Και στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να αναδειχθεί νικήτρια και  στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Και θα τα καταφέρουμε. Θα το πετύχουμε διότι στις Περιφέρειες της χώρας θα εκδηλωθεί με την ίδια ένταση αυτό το οποίο διαπιστώνω σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, από τη Ρόδο μέχρι την Κέρκυρα, από την Ηλεία μέχρι την Κοζάνη: ένα μεγάλο ρεύμα  πολιτικής αλλαγής το οποίο λέει “φτάνει πια” με αυτή την κυβέρνηση, αρκετά πια με τον κ. Τσίπρα, αρκετά πια με την ανικανότητα, τη μιζέρια. Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα.  Ήρθε η ώρα, επιτέλους, να πάμε την Ελλάδα μπροστά.

Αυτό το μεγάλο ρεύμα πολιτικής αλλαγής θα εκδηλωθεί και στις Περιφερειακές εκλογές. Και θα εκδηλωθεί και εδώ, στη Δυτική Ελλάδα η οποία και αυτή  έχει υποστεί τα τραύματα από αυτήν την ανίκανη Κυβέρνηση. Έχει υποστεί, όμως, τα τραύματα και από μια περιφερειακή διοίκηση η οποία στάθηκε κατώτερη των προσδοκιών, η οποία παρέλαβε τη Δυτική Ελλάδα σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι θα την παραδώσει.  Μίλησε ο Νεκτάριος  Φαρμάκης για τις μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές της Δυτικής Ελλάδος. Μίλησε για την ανάγκη να προσελκύσουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις απασχόλησης, να οδηγήσουμε τη  Δυτική Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση, στην έξοδο από την ανέχεια. Αναφέρθηκε στα στατιστικά στοιχεία τα οποία δείχνουν  ότι η ακραία φτώχεια αυξήθηκε -δυστυχώς-  τα χρόνια αυτά, ειδικά  εδώ, στη Δυτική Ελλάδα. Η δική μας πολιτική πρόταση, είναι μια αναπτυξιακή πολιτική πρόταση, η οποία βάζει τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης στην πρώτη γραμμή, για να δώσει ακριβώς απάντηση σε αυτό εδώ το πρόβλημα. 
Η πρόταση μας, φίλες και φίλοι, είναι μια πρόταση η οποία δίνει έμφαση στη δημιουργία πλούτου. Είναι μια πρόταση, όμως, που αφορά όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Αφορά, πρωτίστως, τους πιο αδύναμους. Αφορά τους πιο φτωχούς, αυτούς οι οποίοι σήμερα μαστίζονται από τη φτώχεια και την ανεργία. Αυτούς οι οποίοι βλέπουν μια αγορά εργασίας η οποία αλλάζει με ταχύτητα και αισθάνονται ότι είναι έξω από τις γρήγορες τεχνολογικές εξελίξεις. Σε αυτούς πρέπει να δώσουμε απάντηση  και με αυτούς πρέπει να συνεργαστούμε την επόμενη ημέρα. Και αυτούς, κυρίως, πρέπει να πείσουμε φίλες και φίλοι, ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία, σήμερα, προσφέρει ρεαλιστική και μετρήσιμη ελπίδα για το αύριο.

Για μια καλύτερη Ελλάδα κοιτάξτε γύρω σας και αναρωτηθείτε: πόσα αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα διαθέτει αυτή η πολύ όμορφη Περιφέρεια; Από την Ολυμπία, παγκόσμιο brand name αναξιοποίητο, όμως, δυστυχώς, μέχρι την Πάτρα, μια πόλη με τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα, μέχρι την Αιτωλοακαρνανία, μια περιφερειακή ενότητα η οποία και αυτή σήμερα λειτουργεί πολύ κάτω από τις πραγματικές της δυνατότητες. Θέλουμε να συνεργαστούμε στενά με τις επόμενες περιφερειακές αυτοδιοικήσεις. Περιμένουμε από τις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις τα δικά τους αναπτυξιακά σχέδια. Διότι εσείς, φίλες και φίλοι, γνωρίζετε πολύ καλύτερα τα τοπικά προβλήματα. Και σας θέλουμε αρωγούς στην προσπάθεια που θα κάνουμε την επόμενη μέρα για να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Φίλες και φίλοι, ο χρόνος αυτής της Κυβέρνησης φτάνει προς το τέλος. Άκουσα τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, χθες, να προσπαθεί να μας πείσει ότι το ρολόι του χρόνου για τον ίδιο ξεκίνησε την 21η Αυγούστου αυτού του έτους, επειδή τότε -κατά τα λεγόμενά του- η χώρα βγήκε από τα Μνημόνια. Κάνετε λάθος, κ. Τσίπρα. Είστε ο μακροβιότερος μνημονιακός Πρωθυπουργός. Κυβερνάτε ήδη 4 χρόνια τη χώρα και οι πολίτες θα σας τιμωρήσουν για όλα αυτά  τα οποία κάνατε και δεν κάνατε. Από τις παλινωδίες του πρώτου επταμήνου του 2015, όταν οδηγήσατε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, όταν κλείσατε τις τράπεζες, όταν επιβάλατε τα capital controls, όταν κάνατε ένα δημοψήφισμα παρωδία, όταν υπογράψατε, τελικά, το 3ο Μνημόνιο, όταν επιβάλατε 10 δισ. πρόσθετα αχρείαστα μέτρα σε φόρους και εισφορές που τσάκισαν τη μεσαία τάξη. Για να έρθετε τώρα, να επιστρέψετε 1 δισ. από αυτούς που τους πήρατε 10. Δεν εξαπατώνται άλλο οι πολίτες. Γνωρίζουν την αλήθεια. Γνωρίζουν ποιος τους γύρισε πίσω. Γνωρίζουν ποιος στοχοποίησε τη μεσαία τάξη. Γνωρίζουν, τελικά, ποιος έκανε τη δική τους ζωή χειρότερη και όχι καλύτερη.

Αγαπητέ Νεκτάριε, χρέος μας είναι αυτόν το θυμό, τον οποίον όλοι αισθανόμαστε -και τον αισθάνονται κυρίως τα παιδιά της δικής σου γενιάς που είδαν μια χαμένη οκταετία  τα όνειρά τους να συγκρούονται πάνω στα βράχια αυτής της σκληρής πραγματικότητας- ας τον κάνουμε όλοι μαζί μια δημιουργική δύναμη αισιοδοξίας. Ας γίνει αυτός ο θυμός ένας δημιουργικός θυμός. Ένας θυμός ο οποίος θα πείσει τους πολίτες, όχι απλά να καταδικάσουν τον κ. Τσίπρα, τον κ. Καμμένο, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ στην κάλπη, αλλά να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν τη δική μας πρόταση. Την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για μια οριστική έξοδο από την κρίση, για μια καλύτερη Ελλάδα με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Και σε αυτόν τον αγώνα, τον οποίο θα κάνουμε από τώρα μέχρι τις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, σας θέλουμε, φίλες και φίλοι, όλους αρωγούς. Θέλουμε τα κομματικά μας στελέχη στην πρώτη γραμμή. Θέλουμε τα κομματικά μας στελέχη να στηρίξουν τον περιφερειακό συνδυασμό του Νεκτάριου. Σας θέλουμε αρωγούς και στον μεγάλο αγώνα τον οποίον θα κάνουμε για μια μεγάλη δημιουργική  αλλαγή. Στον μεγάλο αγώνα να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία Κυβέρνηση. Όχι μόνο γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη στη χώρα, αλλά γιατί έχουμε το σχέδιο, το όραμα και τα στελέχη για να μπορέσουμε, πραγματικά, να αλλάξουμε τη χώρα. Και αλλάζοντας τη χώρα, θα αλλάξουμε και τη Δυτική Ελλάδα. Θα πάμε τη χώρα, επιτέλους, μπροστά. Και σε αυτόν το μεγάλο αγώνα σας θέλω όλες και όλους κοντά μας. Θέλω τα παραδοσιακά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κοντά μας. Όλους αυτούς οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρά μας τις δύσκολες στιγμές, αυτούς που δεν το έβαλαν κάτω όταν κάποιοι έσπευδαν να μας ξεγράψουν.    

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη λαϊκή Παράταξη αυτής της χώρας. Έχει αποδείξει ότι δεν έχει μόνο παρελθόν και παρόν, δεν έχει μόνον ρίζες αλλά έχει και ένα ένδοξο μέλλον μπροστά της. Αλλά θέλω, φίλες και φίλοι, κοντά μας και όλους αυτούς οι οποίοι στην πορεία του χρόνου μας εγκατέλειψαν, οι οποίοι μπορεί κάποτε να ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία, αλλά πικραμένοι έφυγαν από κοντά μας. Σας θέλουμε κοντά μας σε αυτόν το μεγάλο αγώνα διότι το διακύβευμα αυτή τη φορά είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα και κανείς δεν έχει το περιθώριο να μείνει μακριά από αυτή τη μεγάλη μάχη. Θέλουμε, όμως, κοντά μας, φίλες και φίλοι, και ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν ξαναστηρίξει την παράταξή μας. Ανθρώπους οι οποίοι μπορεί να αντιμετώπιζαν με καχυποψία τη Νέα Δημοκρατία στο παρελθόν. Ανθρώπους οι οποίοι, για πρώτη φορά, θα μας στηρίξουν σε αυτές τις εκλογές. Τους θέλουμε κοντά μας και  τους υποσχόμαστε ότι δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες τους.


Θα δουλέψουμε σκληρά,  με πάθος,  με σχέδιο για την Ελλάδα την οποία πραγματικά αξίζουμε. Για μια Ελλάδα με χαμηλότερους φόρους, με χαμηλότερες εισφορές, με περισσότερες δουλειές για τα νέα παιδιά, για μια Ελλάδα με περισσότερη ασφάλεια στις γειτονιές μας. Για μια Ελλάδα με καλύτερη δημόσια Παιδεία, με πιο αξιοπρεπή σχολεία τα οποία θα δίνουν πραγματική γνώση στα νέα παιδιά. Με Πανεπιστήμια ελεύθερα και ανοιχτά, απελευθερωμένα από τραμπούκους και συμμορίες που τα λυμαίνονται σήμερα. Γι’ αυτήν την Ελλάδα αγωνιζόμαστε. Για την Ελλάδα η οποία θα κάνει πράξη την επανάσταση του αυτονόητου. Για την Ελλάδα της κοινής λογικής. Για την Ελλάδα η οποία θα διευκολύνει κάθε δημιουργικό Έλληνα να κάνει πράξη το δικό του όραμα.

Διότι, τελικά, η πρότασή μας -και αυτή είναι και η πρόταση του Νεκτάριου Φαρμάκη- είναι μια πρόταση ελευθερίας. Είναι μια πρόταση απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων αυτού του τόπου από ένα Κράτος που τους καταδυναστεύει, τους βάζει να πληρώνουν περισσότερους φόρους από ό,τι χρειάζεται, τους προσφέρει κακές υπηρεσίες. Αυτό το κράτος θα το αλλάξουμε, φίλες και φίλοι, θα απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητα των Ελλήνων και μαζί θα οδηγήσουμε τη χώρα μας σε ένα μέλλον αισιόδοξο, σε ένα μέλλον φωτεινό, σε ένα μέλλον με περισσότερο χαμόγελο.

Εύχομαι στον Νεκτάριο Φαρμάκη κάθε επιτυχία. Εύχομαι να φτιάξει πολύ καλό περιφερειακό ψηφοδέλτιο. Θέλω να αξιοποιήσει ό,τι καλύτερο έχει η παράταξή μας, αλλά ταυτόχρονα να ανοίξει τις πόρτες και τα παράθυρα και σε νέα στελέχη. Και μαζί θα τρέξουμε, μαζί θα αγωνιστούμε για να κάνουμε γαλάζια την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και γαλάζια ολόκληρη την Ελλάδα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σας. Καλή δύναμη στον Νεκτάριο. Καλή δύναμη σε όλες και σε όλους και χρόνια πολλά για τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας. Να ‘στε καλά, καλή δύναμη, σας ευχαριστώ πολύ.»