Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018

Τη "συνεργασία" τους με τον Κώστα Λύρο ανακοίνωσαν οι τ. αντιδήμαρχοι Μεσολογγίου Κων. Γιαννόπουλος και Σπύρος Διαμαντόπουλος καθώς και οι Γ. Μάτσικας και Απ. Καλέσης


Την «συμπόρευσή» τους, ως «συνεργαζόμενοι» με τον συνδυασμό που καταρτίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος ανακοίνωσαν σήμερα οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι και τ. αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και Σπύρος Διαμαντόπουλος βάζοντας έτσι τέλος στα «σενάρια» περί αυτόνομης καθόδου τους στις προσεχείς εκλογές.
Θυμίζουμε ότι οι κ.κ. Γιαννόπουλος και Διαμαντόπουλος από την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής Καραπάνου τον Σεπτέμβριο του 2014 έως και τον Φεβρουάριο του 2017, δηλαδή για περισσότερους από 27 μήνες κατείχαν, συνεχώς, θέσεις αντιδημάρχου και προέδρου του Πνευματικού Κέντρου ο πρώτος και αντιδημάρχου ο δεύτερος. Ενώ ως αιτία υποβολής παραίτησης και ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη του δημάρχου Μεσολογγίου προβλήθηκε και από τους δυο η διαφωνία τους με το μοντέλο διοίκησης τους δήμου που ακολουθούταν από τον κ. Καραπάνο.
Επίσης την «συμπόρευσή» τους με τον συνδυασμό του κ. Λύρου ανακοίωσαν ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μάστρου, Γιώργος Μάτσικας και ο Αποστόλης Καλέσης, απόφοιτος Πολιτικής Επιστήμης Πάντειου Πανεπιστημίου
Αναλυτικά οι δηλώσεις που συνοδεύουν τις σχετικές ανακοινώσεις είναι οι ακόλουθες:


Γιαννόπουλος – Διαμαντόπουλος: «Βάζουμε στο «ντουλάπι» την προσωπική μας φιλοδοξία προτάσσοντας το καλό του Δήμου. Επιλέγουμε το Εμείς και όχι το Εγώ»
«Πριν από πέντε χρόνια θέσαμε τους εαυτούς μας στην υπηρεσία της πόλης και την κρίση σας. Μας τιμήσατε με την ψήφο σας δίνοντάς μας το ρόλο του δημοτικού συμβούλου.
Εμείς με τη σειρά μας τιμήσαμε τη θέση αυτή. Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας γνώμονας και κινητήριος δύναμη υπήρξε το κοινό καλό και το συμφέρον του δήμου.Για όλο αυτό το διάστημα υπάρχουν δημοσιευμένα σχόλια, παρεμβάσεις και έργα που προτάθηκαν ή και έγιναν για το καλό του Δήμου.
Πλέον, έχετε αποκτήσει άποψη για εμάς τόσο σε επίπεδο θέσεων όσο και για τη συνέπεια και συνέχεια που δείξαμε στα καθήκοντα που εσείς μας αναθέσατε. Γνωρίζετε την σπουδή με την οποία αγωνιστήκαμε τόσο από τις θέσεις ευθύνης που υπηρετήσαμε όσο και από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Πάντα με θέσεις αλλά και με γνώση του αντικειμένου. Πάντα με γόνιμο διάλογο και με κουλτούρα συνεργασίας.
Σήμερα παραδίδουμε τους εαυτούς μας εκ νέου στην κρίση σας έχοντας ως κριτήριο εκτός του βιογραφικού και τα πεπραγμένα μας.
Το πιο εύκολο θα ήταν να λιποψυχήσουμε και να μην λάβουμε μέρος στις εκλογές αφού ο νέος εκλογικός νόμος δεν δίνει καμμιά εγγύηση για τη διοίκηση των Δήμων στο μέλλον καθώς και για την εκλογή του καθενός στη θέση του Δημοτικού συμβούλου. Ένας εκλογικός νόμος που θα εξυπηρετούσε εν δυνάμει τις προσωπικές μας φιλοδοξίες εάν αποφασίζαμε να κατέλθουμε με δικό μας ανεξάρτητο συνδυασμό. Δε θα το κάνουμε.
Βάζουμε στο «ντουλάπι» την προσωπική μας φιλοδοξία προτάσσοντας το καλό του Δήμου.
Επιλέγουμε το Εμείς και όχι το Εγώ.
Σήμερα, ανακοινώνουμε την απόφασή μας να συμμετέχουμε ως συνεργαζόμενοι σε μια νεότευκτη δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον Κώστα Λύρο.

Αισθανόμαστε ότι θα συμπορευτούμε με ένα «καθαρό» άνθρωπο, εργατικό, ακούραστο, που του αρέσει να δουλεύει επί σχεδίου και όχι με επιπόλαιη και συγκεντρωτική στρατηγική. Ο όρος συνεργαζόμενοι είναι επιλογή μας για ένα και μόνο λόγο. Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να δεσμεύσουμε την παράταξη με τις δικές μας θέσεις και τα πεπραγμένα όλων των ετών. Ο προγραμματικός λόγος που θα προκύψει ως τις εκλογές θα πρέπει και θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου με όλα τα μέλη και φυσικά τον επικεφαλής του νέου συνδυασμού. Δημοκρατικά, συλλογικά ώστε να εκφραστούν όλες οι τάσεις και απόψεις και το ίδιο θα συμβεί και την επόμενη μέρα. Η εποχή μας το επιτάσσει και η νομοθεσία μας οδηγεί μακριά από υπερ-συγκεντρωτικά μοντέλα σε συλλογικότητα και Δημοκρατία στη Διοίκηση και στον τρόπο λήψης των αποφάσεων.
Είναι η ώρα της συνεργασίας και της υπέρβασης του εγώ προτάσσοντας το εμείς ως κορωνίδα αντίληψης και κουλτούρας.
Είναι η ώρα της ευθύνης και όχι της προσωπικής φιλοδοξίας.
Δεν μας διακατέχει ίχνος ρεβανσισμού παρά μόνο ο έρωτας για την πόλη που ζούμε με τις οικογένειές μας. Αγαπάμε τούτο το αλωνάκι. Και αισθανόμαστε ρίγος απέναντι στο ιστορικό του μεγαλείο. Νιώθουμε την ιερή υποχρέωση να αγωνιστούμε για το Μεσολόγγι μας σε όλα τα επίπεδα.
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Χάθηκαν πολλά για το Μεσολόγγι. Βρισκόμαστε ίσως στη δυσκολότερη θέση ως πόλη τα τελευταία πενήντα χρόνια. Η Πορεία αυτή θεωρούμε ότι είναι αναστρέψιμη. Απαιτεί όμως ρήξη με το παρελθόν και χάραξη νέας στρατηγικής. Όχι με φρούδες υποσχέσεις αλλά με τομές. Με συμπαραστάτη την αλήθεια και την πλειοψηφία των δημοτών που αντιστέκονται σε πρακτικές μισαλλοδοξίας και ιδιοτελών προσωπικών συμφερόντων.
Αν πιστεύετε
• ότι είμαστε μέσα σε αυτούς που μπορούν να πάνε το δήμο μπροστά,
• ότι πρέπει να είμαστε παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο,
• ότι μπορούμε να σας εκπροσωπήσουμε επάξια, υπεύθυνα και αποτελεσματικά,
σας ζητάμε να ακολουθήσετε την επιλογή μας και μαζί να διαμορφώσουμε το αύριο του τόπου μας.
Ευχόμαστε σε τούτη την προεκλογική περίοδο να ανθήσει ο γόνιμος διάλογος στοιχεία του οποίου θα είναι οι ρεαλιστικές θέσεις και οι προτάσεις για την πρόοδο του τόπου μας.
Ακούστε, συγκρίνετε και αποφασίστε για την πόλη μας.»

Γιώργος Ματσικας: «Πιστεύω ότι ο Κώστας Λύρος αγαπά τον τόπο μας και θέλει με τις δικές του δυνάμεις να τον βοηθήσει»
«Ως Πρόεδρος της Τ.Κ. Μάστρου και ενεργός πολίτης στο τόπο μας, ως άνθρωπος που ζω και δραστηριοποιούμαι σε αυτόν δεν μπορώ παρά να αντιλαμβάνομαι άμεσα και σε καθημερινή βάση τα προβλήματα, που ταλαιπωρούν όλους μας. Είναι αυτά που με έχουν οδηγήσει στην απόφαση να μην πάψω να παλεύω και να προσπαθώ για το καλύτερο.
Πολλά από αυτά είναι απλά και χρειάζεται απλώς κάποιος να ασχοληθεί πραγματικά για την επίλυσή των, κάποια άλλα χρειάζονται πιο συντονισμένη δράση και προγραμματισμό. Σε κάθε περίπτωση τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερη αν η Αρχή του τόπου μας δεν βάλει στην άκρη τα προσωπικά της, μικρά και ιδιοτελή συμφέροντα και να δουλέψει με γνώμονα το κοινό καλό.
Πιστεύω ότι ο Κώστας Λύρος αγαπά τον τόπο μας και θέλει με τις δικές του δυνάμεις να τον βοηθήσει όσο μπορεί, χωρίς να αποσκοπεί σε τίποτε άλλο πέρα απ’ αυτό. Η πολύχρονη ενασχόλησή του με τα κοινά, η εμπειρία του στα τεχνικά, και όχι μόνο, θέματα, η κοινωνική του ευαισθησία και η καθαρότητα του βίου του, αποτελούν εγγύηση για μια δημαρχιακή θητεία, παραγωγική, αποτελεσματική και έντιμη.
Επειδή θέλω και εγώ να είμαι μέρος της λύσης των προβλημάτων, αλλά και επειδή αισθάνομαι ευθύνη για τον τόπο μου αποφασίζω να συστρατευθώ ως υποψήφιος στον προεκλογικό του αγώνα, για ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ!»

Αποστόλης Καλέσης: «Ο Κώστας Λύρος έχει  τα εχέγγυα που θα του επιτρέψουν να βγάλει από την παρακμή τον δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου»
«H αποχή από τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του συνδυασμού «Συνεργασία πολιτών», του οποίου υπήρξα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δημοτικό Διαμέρισμα Οινιαδών και η αποχώρηση του επικεφαλής Νίκου Μουρκούση , τον οποίο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, που έδειξε στο πρόσωπό μου, δημιούργησαν νέα πολιτικά δεδομένα για την περαιτέρω πορεία μου.
Η αρχική μου σκέψη ήταν αν αξίζει να συνεχίσω να λειτουργώ σε ένα παθογενές πολιτικό περιβάλλον με αποκλειστική ευθύνη της παρούσας δημοτικής αρχής.
Ο προβληματισμός αυτό θέριεψε μέσα μου, έγινε δύναμη και καθήκον για να συνεχίσω τον αγώνα πιστός σε αρχές και αξίες για την οικογένειά μου, για όλους τους αταλάντευτους και έντιμους συναγωνιστές μου για όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας.
Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, θα συμμετάσχω στον συνδυασμό νίκης του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Λύρου.
Πιστεύω, ότι στην παρούσα περίσταση, έχει τα εχέγγυα που θα του επιτρέψουν να βγάλει από την παρακμή τον δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και να τον οδηγήσει στην επόμενη μέρα.