Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την ίδρυση νέων Εφετείων σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις του Αρείου Πάγου

Σας παρουσιάζουμε αυτούσια την ανακοίνωση που εκδόθηκε ύστερα από την συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με αντιπροσωπεία φορέων της Ανατολικής Κρήτης σχετικά με την ίδρυση Εφετείου στο Ηράκλειο.
«Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2008
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε με τους βουλευτές Ανατολικής Κρήτης, τον Δήμαρχο και τη Νομάρχη Ηρακλείου, τον Δήμαρχο Νεάπολης Λασιθίου, τον Πρόεδρο και Αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.
Στη συνάντηση, συζητήθηκε το θέμα της υλοποίησης της απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, για την ίδρυση Εφετείου Ανατολικής Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπενθύμισε ότι, από τον Φεβρουάριο του 2008, το ΠΑΣΟΚ έχει τοποθετηθεί δημοσίως για το θέμα της λειτουργίας και της ίδρυσης νέων Δικαστηρίων, τονίζοντας ότι εφόσον υπάρχουν αποφάσεις των αρμόδιων δικαστικών σχηματισμών, είναι προφανές και λογικό ότι η διαδικασία, η οποία είχε ξεκινήσει επί ΠΑΣΟΚ, πρέπει να προχωρήσει. Η ευθύνη βέβαια ανήκει στην κυβέρνηση για την υποδομή, τη στελέχωση και τη λειτουργική υποστήριξη τόσο των ήδη λειτουργούντων όσο και των υπό ίδρυση Δικαστηρίων.
Συνεπώς, το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου σχετικά με την ίδρυση των νέων Εφετείων, μεταξύ των οποίων και του Ηρακλείου».