Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Ξεκίνησαν οι Εισαγωγικοί Εκπαιδευτικοί Κύκλοι Προαγωγής της Υγείας

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Οκτωβρίου ξεκίνησαν οι δύο νέοι Εισαγωγικοί Εκπαιδευτικοί Κύκλοι Προαγωγής της Υγείας, παράλληλα στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο. Η πρώτη συνάντηση έγινε στο Αγρίνιο, στο Παπαστράτειο Μέγαρο, με θέμα «Η οικογένεια στο ξεκίνημα της νέας χιλιετίας», με εισηγητής τον κ. Νίκο Σταθόπουλο, Παιδοψυχίατρο, Ομαδικό Αναλυτή, Οικογενειακό Θεραπευτή, μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Ψυχοθεραπείας και Παιδείας στην Ομαδική Ανάλυση (HOPE in Group Analysis), και επαναλήφθηκε την επόμενη μέρα, Κυριακή, στο Μεσολόγγι, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο.
Παράλληλα, το Σάββατο επίσης, άρχισε ο 2ος Εισαγωγικός Εκπαιδευτικός Κύκλος, στο Αγρίνιο, στο Παπαστράτειο Μέγαρο. Εισηγήτρια στην πρώτη συνάντηση ήταν η κα Μανίνα Τερζίδου με θέμα «Το ζήτημα των ναρκωτικών στην Ελλάδα: Μύθοι και Αλήθειες». Η κα Τερζίδου είναι Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία / Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΚΤΕΠΝ / ΕΠΙΨΥ). Το ΕΚΤΕΠΝ είναι το εθνικό παρατηρητήριο για τα ναρκωτικά, μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου των παρατηρητηρίων, των φορέων δηλαδή που συγκεντρώνουν για κάθε χώρα, επεξεργάζονται και δημοσιεύουν τα πραγματικά στοιχεία για το μεγάλο αυτό κοινωνικό πρόβλημα.
Οι δηλώσεις συμμετοχής και για τους δύο Εισαγωγικούς Εκπαιδευτικούς Κύκλους Προαγωγής της Υγείας του Οργανισμού Προαγωγής της Υγείας «Άγιος Λουκάς Κριμαίας» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας συνεχίζονται. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν απευθύνονται στον Οργανισμό, στο τηλέφωνο 26310 24959.