Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Η οικονομική κρίση και στη δική μας γειτονιά...

Αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας βρίσκονται 100 και πλέον εργαζόμενοι στην κεραμοποιία ΚΑΤΣΙΚΗ στο Αγρίνιο, αφού εδώ και δυο μήνες είναι απλήρωτοι λόγω οικονομικών δυσκολιών της επιχείρησης.
Σήμερα οι εργαζόμενοι έκαναν επίσχεση εργασίας, ενώ σε συνάντηση αντιπροσωπείας των εργαζομένων με εκπρόσωπο της ιδιοκτησίας, τους δηλώθηκε ότι υπάρχει ταμειακή δυσχέρεια και καταβάλλεται προσπάθεια σύναψης δανείου για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών.
Η εν λόγω επιχείρηση αποτελεί μια από τις πιο μεγάλες βιομηχανίες στην Αιτωλοακαρνανία, με μεγάλο κύκλο εργασιών και με το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής να εξάγεται σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας το οικονομικό πρόβλημα στην κεραμοποιία οφείλεται στην διεθνή οικονομική κρίση και φυσικά στον περιορισμό των χορηγήσεων από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις.
Για το θέμα έχει υπάρξει παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή.
Φυσικά το ζητούμενο είναι η απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου χωρίς απολύσεις… και κυρίως να μην επαληθευτούν οι φήμες για αναστολή λειτουργίας και άλλων μεγάλων επιχειρήσεων στο νομό.