Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας για την κεραμοποιία ΚΑΤΣΙΚΗ ζητά ο δήμαρχος Μεσολογγίου

Παρενέργειες και στην οικονομία του Μεσολογγίου από πιθανό κλείσιμο της Κεραμοποιίας
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος ύστερα από τις αρνητικές εξελίξεις στην λειτουργία της κεραμοποιίας «Κατσίκη» στο Αγρίνιο προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η Πολιτεία πρέπει άμεσα να παρέμβει για να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία της κεραμοποιίας «ΚΑΤΣΙΚΗ» στο Αγρίνιο.
Το ορατό κλείσιμο της βιομηχανίας αυτής είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι θα προκαλέσει αρνητικές παρενέργειες στην οικονομία όλου του νομού.
Πέρα της εργασιακής αβεβαιότητας των 100 και πλέον εργαζομένων στη βιομηχανία στο Αγρίνιο, από το κλείσιμο της εταιρείας θα ζημιωθούν μεταφορείς, φορτοεκφορτωτές και πολλοί άλλοι κλάδοι που ενισχυόταν, από τη λειτουργία της επιχείρησης.
Επειδή η αιτία του πιθανού κλεισίματος της βιομηχανίας δεν προσδιορίζεται σε κακοδιαχείριση ή κακοδιοίκηση εκ μέρους της ιδιοκτησίας, αλλά σε «πρακτικές» του τραπεζικού συστήματος και μόνο, επιβάλλεται η άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να στηριχθεί η επιχείρηση.
Τρόποι υπάρχουν.
Ως Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ενώνουμε τη φωνή και τις δυνάμεις μας με όλους τους φορείς του νομού, ώστε να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση στην κεντρική εξουσία και συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους και στους ιδιοκτήτες της βιομηχανίας «ΚΑΤΣΙΚΗ» στο δύσκολο αγώνα επιβίωσης που δίνουν».
Για το ζήτημα έχουν γίνει επίσης έκτακτες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου και του νομαρχιακού συμβουλίου.
Τέλος για όσους δεν γνωρίζουν η συγκεκριμένη βιομηχανία έχει άμεση σχέση με την οικονομία του Μεσολογγίου αφού τεράστιος όγκος προϊόντων της διακινούταν μέσω του λιμανιού της πόλης και κλατά συνέπεια στη διαδικασία αυτή απασχολούταν μια πλειάδα εργαζομένων.