Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Στο πλευρό των καπνοκαλλιεργητών ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Αλληλέγγυος στον αγώνα των αγροτών του νομού Αιτωλοακαρνανίας είναι ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων της Ε.Ε. για την κατανομή των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων στους δικαιούχους καπνοκαλλιεργητές αλλά και των κινητοποιήσεων που έχουν αποφασισθεί να γίνουν τόσο στην περιοχή μας όσο και στις Βρυξέλλες.
Γι’ αυτό το λόγο η δημοτική αρχή του Μεσολογγίου υιοθετεί την απόφαση του ΔΣ της ΤΕΔΚ Αιτωλοακαρνανίας για κλείσιμο των διοικητικών υπηρεσιών του δήμου Μεσολογγίου την Τρίτη 18 Νοεμβρίου και συμπαρίσταται έτσι ενεργά στους καπνοκαλλιεργητές της Αιτωλοακαρνανίας προκειμένου να τους διατεθούν πλήρως και για την επομένη πενταετία οι κοινοτικές ενισχύσεις και για να μην υπαχθεί το 50% αυτών στο Δεύτερο πυλώνα.

Να σημειωθεί ότι για αύριο Τρίτη 18 Νοεμβρίου οι καπνοπαραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνουν συλλαλητήριο στη γέφυρα του Αχελώου στο Στράτου από τις 8 το πρωί.
Δηλαδή, δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση οι καπνοκαλλιεργητές να χάσουν το ήμισυ των ενισχύσεων που λαμβάνουν από την Ε.Ε., καθώς αν συμβεί αυτό τότε είναι βέβαιο ότι θα πληγεί ανεπανόρθωτα η οικονομία του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Με αφορμή τη διοργάνωση των κινητοποιήσεων και τη συμμετοχή του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σ’ αυτές, ο Δήμαρχος Γιάννης Αναγνωστόπουλος δήλωσε:
«Επιβάλλεται να καταστεί σαφές στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. ότι δεν θα πρέπει, σε καμία περίπτωση να μειωθούν οι ενισχύσεις των καπνοκαλλιεργητών.
Κι αυτό διότι αφενός θα γίνει εκρηκτική η ήδη δυσχερής οικονομική κατάσταση χιλιάδων αγροτών και αφετέρου οι συνέπειες για το σύνολο της τοπικής οικονομίας θα είναι ολέθριες.
Σε κάθε περίπτωση οι κινητοποιήσεις των καπνοκαλλιεργητών πρέπει να τύχουν της ενεργής συμπαράστασης όλων».
Στη Φωτό: Από δεξιά ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς, οι δήμαρχοι Αγρίνίου, Μεσολογγίου, Ινάχου και Αιτωλικού Παύλος Μοσχολιός, Γιάννης Αναγνωστόπουλος, Θανάσης Τουρουνίδης και Νίκος Γαλάνης και ο πρόεδρος του ΔΣ Αιτωλικού Νίκος Φραγκούλης στο συλλαλητήριο της Τρίτης 18ης Νοεμβρίου στη γέφυρα του Αχελώου.