Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Σύντομα θα αρχίσει πρόγραμμα Ανακύκλωσης στο Μεσολόγγι

Στο εργοτάξιο του δήμου Μεσολογγίου βρίσκονται από χθες δυο νέα σύγχρονα απορριμματοφόρα ειδικά διασκευασμένα για την εφαρμογή του προγράμματος της Ανακύκλωσης στους δήμους Μεσολογγίου, Αιτωλικού, Οινιάδων και Χάλκειας, το οποίο θα υλοποιηθεί από το Σύνδεσμο Διαχείρισης του ΧΥΤΑ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης.
Επόμενα βήματα για την υλοποίηση του προγράμματος είναι η παραλαβή των ειδικών κάδων για την Ανακύκλωση και η ενημέρωση των πολιτών, κάτι που θα συμβεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Έτσι αφού παραληφθούν και κατανεμηθούν οι κάδοι θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το πρόγραμμα της Ανακύκλωσης.
«Σε πείσμα των ψιθυριστών και των μεμψίμοιρων παραλαμβάνουμε σήμερα δυο σύγχρονα απορριμματοφόρα ειδικά διασκευασμένα για την υλοποίηση του προγράμματος της Ανακύκλωσης.
Μεθοδικά και με την αγαστή συνεργασία όλων των συμμετεχόντων στον φορέα Διαχείρισης του ΧΥΤΑ της περιοχής σύντομα θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε την υλοποίηση της Ανακύκλωσης στην περιοχή μας.
Με την Ανακύκλωση πετυχαίνουμε δυο στόχους αφενός συμβάλουμε ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος και αφετέρου αυξάνουμε τον χρόνο ζωής του ΧΥΤΑ.
Πιστεύω ότι όλοι οι κάτοικοι της περιοχής μας θα συμβάλουν στην όσο το δυνατό μεγαλύτερη απόδοση του προγράμματος αυτού.
Η δημοτική μας αρχή έμπρακτα αποδεικνύει ότι εργάζεται για την υλοποίηση όλων των προεκλογικών μας δεσμεύσεων»
δήλωσε ο δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος κατά την παραλαβή των δυο νέων απορριμματοφόρων.
Παρόντες στην παραλαβή ήταν επίσης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης του ΧΥΤΑ Απόστολος Τσακούμης που έχει και την ευθύνη της υλοποίησης του προγράμματος, καθώς και ο αντιδήμαρχος Οινιάδων Γεράσιμος Τρούπος μέλος του ΔΣ του συνδέσμου.