Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για τη συρρίκνωση του ΟΤΕ στην Αιτωλοακαρνανία



Παράσταση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων του ΟΤΕ έκαναν σήμερα Δευτέρα 3 Νοεμβρίου οι δήμαρχοι Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Οινιάδων, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου και εκπρόσωποι της ΠΕΤ – ΟΤΕ και ΠΑΣΕ – ΟΤΕ στον προϊστάμενο του «Τηλεπικοινωνιακού Διαμερίσματος του ΟΤΕ Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας – Κεφαλληνίας» κ. Βασίλη Παπαναγιώτου.
Κατά την ωριαία και πλέον συζήτηση, στο γραφείο του κ. Παπαναγιώτου στο Μεσολόγγι, όλοι οι παριστάμενοι του εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις αποφάσεις της διοίκησης του ΟΤΕ για το κλείσιμο των περιφερειακών εμπορικών καταστημάτων, καθώς όπως τονίσθηκε από τους παριστάμενους δημάρχους «τα καταστήματα του ΟΤΕ είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις μικρές τοπικές κοινωνίες».
Επίσης κατά την συζήτηση εκφράσθηκαν επιφυλάξεις για ελλειμματική διάδοση των σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που προσφέρει ο ΟΤΕ σ’ αυτές τις περιοχές, αφού δεν θα υπάρχουν σημεία πώλησης και ενημέρωσης του κοινού.
Από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου τέθηκε ακόμη ένα ζήτημα, αυτό της συρρίκνωσης των τεχνικών υπηρεσιών του ΟΤΕ στο Μεσολόγγι, αν υλοποιηθεί προτεινόμενος σχεδιασμός της αρμόδιας κεντρικής διεύθυνσης του ΟΤΕ.
Συγκεκριμένα σύμφωνα μ’ αυτές τις προτάσεις οι υπηρεσίες Ευρυζωνικότητας ενός μεγάλου κομματιού του Τεχνικού Τμήματος Αιτωλίας (Πλατυγιάλι, Λεσίνι, Γουριά, Παλαιομάνινα κλπ.) μεταφέρονται από τον ήδη λειτουργούντα κόμβο του Μεσολογγίου, στο Αγρίνιο.


Κατά συνέπεια αν υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός υποβαθμίζεται σε μεγάλο βαθμό αφενός το Τεχνικό Τμήμα του ΟΤΕ στο Μεσολόγγι και αφετέρου το ίδιο το Διαμέρισμα κάτι που ενδεχομένως στο μέλλον να οδηγήσει είτε σε μεταφορά της έδρας του Τηλεπικοινωνιακού Διαμερίσματος Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας – Κεφαλληνίας είτε ακόμη και σε κατάργηση.
Τέλος επιδόθηκε αναλυτικό υπόμνημα με τα αιτήματα στον προϊστάμενο προκειμένου να διαβιβασθεί στη διοίκηση του ΟΤΕ.