Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Χιλιάδες επισκέπτες στο Business Show - Αγρίνιο 2008, τη μεγαλύτερη έκθεση και το επιτυχημένο πολυσυνέδριο του νομού Αιτωλοακαρνανίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, 9 Νοεμβρίου, στο Αγρίνιο το διήμερο Business show 2008, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.Α.ΕΠ), υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, με θέμα «Σύγχρονοι δρόμοι ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας».
Χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία και όχι μόνο, επισκέφθηκαν τα περίπτερα της έκθεσης και παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου με θέμα «Νέοι Δρόμοι ανάπτυξης της Αιτωλοακαρνανίας».
Το συνέδριο, με μήνυμά τους, χαιρέτισαν ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας και ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Κατά την έναρξη του συνεδρίου, με τις εμπεριστατωμένες ομιλίες, του εκπροσώπου της κυβέρνησης Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Σπύρου Ευσταθόπουλου, του νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας κ. Θύμιου Σώκου, του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού του Διευθύνοντος Συμβούλου της Akarport S.A.- Εμπορικό Λιμάνι Αστακού κ. Βασίλη Κούτση και του κ. Γιώργου Παπαναστασίου προέδρου του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, αναπτύχθηκαν οι προοπτικές και σηματοδοτήθηκαν οι Νέοι Δρόμοι Ανάπτυξης της Αιτωλοακαρνανίας.
Περισσότεροι δε από 50 ομιλητές ανέπτυξαν 14 διαφορετικές ενότητες σε παράλληλες συνεδρίες στις δύο συνεδριακές αίθουσες του ξενοδοχείου IMPERIAL, που ήταν ως επί το πλείστον κατάμεστες από κόσμο.
Μεταξύ των άλλων παραβρέθηκαν στο συνέδριο και μίλησαν οι κ.κ.: Ελευθέριος Σταυρόπουλος Ειδικός Γραμματέας Ανταγωνιστικότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Χρίστος Βερελής Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Ευάγγελος Αργύρης Βουλευτής Ιωαννίνων και πρώην υπουργός Γεωργίας, Νατάσσα Ράγιου Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας, Δημήτριος Τσαμπούλας Πρόεδρος ΟΑΣΑ και Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ιάσων Στράτος πρώην Πρόεδρος ΣΕΒ, Αλέξανδρος Βέλιος Δημοσιογράφος, Τάσος «Ιαβέρης» οδηγός Αγώνων αυτοκινήτου, Βασίλης Αβαρκιώτης Εκπρόσωπος Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, Ευάγγελος Πολίτης Πρόεδρος ΤΕΙ Μεσολογγίου, Κωνσταντίνος Μπόκας Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Βασίλης Γιόγακας Νομάρχης Θεσπρωτίας, Κωνσταντίνος Κοντογεώργος Νομάρχης Ευρυτανίας, Γιώργος Περδικάρης Εκπρόσωπος της εταιρίας Νέα Οδός ΑΕ, Γιάννης Αναγνωστόπουλος Δήμαρχος Μεσολογγίου, Απόστολος Κοιμήσης Δήμαρχος Αμφιλοχίας, Νίκος Κούμπιος Αντιδήμαρχος Ναυπάκτου, Σωκράτης Κορδάτος Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ι. ΚΟΡΔΑΤΟΣ ΑΒΕΕ, Ισαβέλλα Γιδαράκου Καθηγήτρια Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Θωμάς Κουτσουπιάς Πρόεδρος Ε.Α.Σ. Αγρινίου, Πάνος Ζωγράφος Πρόεδρος Ε.Α.Σ. Μεσολογγίου-Ναυπάκτου, Ηλίας Βλάχος, Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Στέφανος Δήμος Διευθυντής πωλήσεων Mercedes-Benz, Γιάννης Φρέρης, υπεύθυνος Επικοινωνίας της Γέφυρα ΑΕ και μέλος ΔΣ Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», οι επιχειρηματίες κ.κ. Βασίλης Ζέλιος, Όθων Στάχτιαρης, Σωτήρης Μούρκας.

Το αποκορύφωμα των εργασιών του 2ήμερου συνεδρίου ήταν η συνεδρία με τρεις διακεκριμένους ομιλητές, τον κ. Χρίστο Βερελή βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, τον κ. Γιάννη Στουρνάρα καθηγητή και πρώην πρόεδρο της Εμπορικής Τράπεζας τον κ. Ξενοφώντα Βεργίνη πρ. βουλευτή Λευκάδας και τον δημοσιογράφο κ. Αλέξανδρο Βέλιο, οι οποίοι συζήτησαν για την Παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, τις επιπτώσεις και παρουσίασαν προτάσεις διεξόδου.
Το Business Show επίσης επισκέφτηκαν και παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 φοιτητές του ΤΕΙ Μεσολογγίου και Ναυπάκτου, οι οποίοι συμμετείχαν στο συνέδριο. Σε ειδική δε συνεδρία, απόφοιτοι των σχολών του ΤΕΙ Μεσολογγίου, με τη συμμετοχή του προέδρου τους κ. Βαγγέλη Πολίτη, μίλησαν για τις επαγγελματικές τους εμπειρίες και ανέλυσαν τις δυνατότητες απασχόλησης και καριέρας που παρουσιάζει η αγορά.
Στον εκθεσιακό και συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Imperial βρέθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι της πολιτείας, των κομμάτων, της τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων, τραπεζικά στελέχη, καθηγητές Πανεπιστημίων, εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών καθώς και διακεκριμένοι επιστήμονες, επαγγελματίες και δημοσιογράφοι.
Στο εκθεσιακό χώρο του Business Show οι χιλιάδες επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πολλά υποσχόμενη νέα αλλά και την παλιά γενιά των δυναμικά αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο νομό, ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες, μίλησαν με επιχειρηματίες και δοκίμασαν τοπικά προϊόντα από καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους δραστήριους Γυναικείους Συνεταιρισμούς Ναυπάκτου και Θέρμου. Ταυτόχρονα θαύμασαν τα μοντέλα της Yamaha, οδήγησαν τη νέα πολυτελή GLK της Mercedes-Benz και γνώρισαν από κοντά και έλαβαν αυτόγραφα από τον μεγάλο έλληνα οδηγό αγώνων Τάσο «Ιαβέρη».
Εντυπωσιακή ήταν επίσης η συμμετοχή στην έκθεση των τιμώμενων νομών της Ευρυτανίας και της Θεσπρωτίας, οι νομάρχες των οποίων, συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου και παρουσίασαν τις θέσεις τους και τις προοπτικές των νομών τους.

Απονομή ετήσιων επιχειρηματικών βραβείων
Το Business Show ολοκληρώθηκε με την απονομή των ετήσιων επιχειρηματικών βραβείων του Ινστιτούτου Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας.
Τα Βραβεία του 2008 απενεμήθησαν:
1. Στην εταιρεία Ι. Κορδάτος ΑΒΕΕ, στη μεγαλύτερη εταιρία εμπορίας και εξαγωγών βρώσιμης ελιάς στην Αιτωλοακαρνανία και μια από τις 4 μεγαλύτερες της χώρας μας, για την εξαγωγική της δραστηριότητα. Το Βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Σωκράτης Κορδάτος.
2. Στις τρεις αρχαιότερες επιχειρήσεις του νομού, έτσι όπως είναι καταγεγραμμένες στο μητρώο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας για την αδιάλειπτη λειτουργία τους, οι οποίες είναι: Το κατάστημα υποδημάτων Δανάη Σωτηροπούλου (από το 1897), τα Καφεκοπτεία Αγγελόπουλου (από το 1913) και στην εταιρία Ξυλουργική Σκαβάρας Α.Ε. (από το 1918)
3. Στην εταιρία Γέφυρα ΑΕ, για τα προγράμματα και τη σημαντική προσφορά Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Εκθέτες, επιχειρήσεις φορείς και επισκέπτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρώτη μεγάλη οργάνωση που πραγματοποιείται στο νομό και ευχήθηκαν να επαναληφθεί σύντομα ένα αντίστοιχο ή ακόμη μεγαλύτερο πολυσυνέδριο και έκθεση. «Τόσο το συνέδριο, όσο και η έκθεση πέτυχαν τους στόχους τους» δήλωσε ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του Business Show 2008 κ. Παλαιοκώστας Χρήστος. «Η μεγάλη συμμετοχή εταιριών και των επιχειρηματιών, των εμπόρων, των στελεχών επιχειρήσεων, των επαγγελματιών, των φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και μαζική συμμετοχή του κόσμου ιδιαίτερα νέων ανθρώπων και φοιτητών, σφράγισαν την επιτυχία του Business Show 2008 και μας δίνει τη βεβαιότητα ότι του χρόνου θα είναι η κορυφαία επιχειρηματική εκδήλωση της χρονιάς».

Να σημειωθεί πως τα πλήρη πρακτικά του συνεδρίου και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από το συνέδριο και την έκθεση θα αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του Business Show http://www.bshow.gr/.