Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Γιάννης Αναγνωστόπουλος: «Υλοποιούμε δράσεις για ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής»

Συνάντηση εργασίας με τη διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος στα γραφεία του συλλόγου στο Μεσολόγγι.
Κατά την διάρκειας τριών και πλέον ωρών της συνάντησης του δημάρχου με τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου συζητήθηκαν διεξοδικά μια σειρά από προβλήματα της πόλης και κατατέθηκαν προτάσεις για την ανάληψη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.


"...Εργαζόμαστε για την επανάκτηση της αξιοπιστίας του Δήμου από την αγορά"
Ο κ. Αναγνωστόπουλος προέβη σε εκτενή ενημέρωση για τα οικονομικά του δήμου και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται τόσο για τον εξορθολογισμό όσο και για τον περιορισμό των δαπανών του δήμου παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν τη μείωση του κόστους πάγιων προμηθειών του δήμου (καύσιμα, ηλεκτρολογικό υλικό κλπ.) αλλά και για την αύξηση των εσόδων με την είσπραξη οφειλών από δημοτικούς φόρους κλπ..
Όσον αφορά οφειλές του δήμου Μεσολογγίου σε προμηθευτές, ο δήμαρχος Μεσολογγίου ξεκαθάρισε ότι ένα μεγάλο μέρος των οφειλών έχει εξοφληθεί και προγραμματίζεται και η εξόφληση και άλλων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
«Στόχος μας είναι ο δήμος να επανακτήσει την αξιοπιστία του στη αγορά» τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος. Να σημειωθεί ότι το χρέος του δήμου Μεσολογγίου σε προμηθευτές στις 31 Δεκεμβρίου 2006 ξεπερνούσε το 1,5 εκ. €.


"...Προχωράμε στην κατασκευή μόνιμης στεγασμένης Δημοτικής Αγοράς"
Απαντώντας, ο κ. Αναγνωστόπουλος σε ερώτημα για τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών δεσμεύτηκε για σαρωτικούς και τακτικούς ελέγχους στη λειτουργία της λαϊκής αγοράς ώστε να περιορισθούν τα φαινόμενα παραεμπορίου και ανακοίνωσε την έναρξη των διαδικασιών για την κατασκευή στεγασμένης Δημοτικής Αγοράς.


"...Δίνουμε λύσεις και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για ζητήματα που σέρνοταν δεκαετίες"
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου έκανε εκτενή ενημέρωση για την πρόοδο των διαδικασιών για τη Μαρίνα, την ανακατασκευή του Παλαιού Νοσοκομείου, την αξιοποίηση των λασπόλουτρων της Αγίας Τριάδας, την αναβάθμιση του ΤΕΙ και την υλοποίηση του προγράμματος Leader Αλιείας.
Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραχώρησης χώρων στο Ξενοκράτειο για τη λειτουργία σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ αν τεθεί αίτημα από την πλευρά των υπευθύνων του οργανισμού.
Ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι της ενημέρωσης του δημάρχου ήταν η ανακοίνωση της ολοκλήρωσης σειράς μελετών για διάφορες αναπτυξιακές δράσεις στην πόλη όπως έργα υποδομής(ύδρευση, αποχέτευση κλπ) στις περιοχές Βίγλα, Άγιος Δημήτριος και Καλλονή καθώς και για ένταξη στο σχέδιο πόλης τμημάτων που βρίσκονται στον οικιστικό ιστό αλλά θεωρούνται εκτός σχεδίου πόλης (Λιμάνι, περιοχή σιδηροδρομικού σταθμού κλπ.).


"...Είμαστε πανέτοιμοι για το ΕΣΠΑ 2007-13"
Όμως και ενόψει του ΕΣΠΑ 2007-13 ο κ. Αναγνωστόπουλος ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου για την προκήρυξη εκπόνησης μελετών για έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ και τα οποία θα συμβάλουν στη βελτίωση των υποδομών του δήμου και στην περιβαλλοντική προστασία.


" ...Δίνουμε μάχες για την βελτίωση της καθημερινότητας"
Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά και τα «καθημερινά» προβλήματα της πόλης δηλαδή η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό και η λειτουργία των πεζοδρόμων.
Για το κυκλοφοριακό ο δήμαρχος Μεσολογγίου ανακοίνωσε ότι σε λίγες μέρες ξεκινά η εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης που εκπόνησε ο δήμος. Η πλήρης εφαρμογή της θα κοστίσει περισσότερο από 120.000€ για τοποθέτηση μπαρών, σήμανση και άλλες παρεμβάσεις. «Ευελπιστούμε ότι με την πλήρη και χωρίς εκπτώσεις εφαρμογή η πόλη του Μεσολογγίου θα πάρει κυκλοφοριακές ανάσες και κυρίως θα περιορισθεί η άναρχη κίνηση τροχοφόρων στους πεζοδρόμους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αναγνωστόπουλος.
Για την καθαριότητα αφού παραδέχτηκε δυσλειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας του δήμου και αφού άκουσε με προσοχή τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις των μελών του συλλόγου ζήτησε την συνεργασία του εμπορικού συλλόγου για την επίλυση του προβλήματος. Επίσης ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε στην προμήθεια νέων απορριμματοφόρων και πλυντηρίου κάδων στην οποία προβαίνει ο δήμος σύντομα ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην στάση πολλών κατοίκων της πόλης που πετούν ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια του σε διάφορα σημεία και εκτός κάδων…


"...Η δημοτική μας αρχή παράγει σπουδαίο έργο προς όφελος των πολιτών"
«Είχαμε με τη διοίκηση του εμπορικού συλλόγου μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την πόλη μας.
Πιστεύω κατ’ αρχάς ότι αμβλύνθηκαν πολλές αρνητικές εντυπώσεις που ενδεχομένως να είχαν μέλη του ΔΣ για τη λειτουργία του δήμου, αφού με στοιχεία παρουσιάσθηκε το πολυδιάστατο έργο της δημοτικής μας αρχής.
Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον στο οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργήσουμε, εμείς και προγραμματίζουμε και σχεδιάζουμε και κυρίως υλοποιούμε δράσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.
Ο Εμπορικός Σύλλογος αποτελεί παραγωγικό φορέα της πόλης μας και για εμάς αποτελεί τον σύμβουλό μας»
δήλωσε ο δήμαρχος Μεσολογγίου μετά το τέλος της συνάντησης.