Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την «1η Έκθεση Τοπικών Παραδοσιακών Προϊόντων της Αιτωλοακαρνανίας» στο Μεσολόγγι



Μια ακόμη σημαντική δράση θα υλοποιήσει το Γραφείο Επιχειρηματικής Δράσης του δήμου Μεσολογγίου καθώς σε συνεργασία με θεσμοθετημένους φορείς της αγοράς θα οργανώσει στο Μεσολόγγι από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου, την «1η Έκθεση Τοπικών Παραδοσιακών Προϊόντων της Αιτωλοακαρνανίας».
«Ως ένα σημαντικό γεγονός, μέσω του οποίου θα γίνουν γνωστές, θα υποστηριχτούν και θα αναδειχτούν οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες του Νομού μας - ήτοι ο πλούτος της αγροτικής γης, των λιμνών, των ποταμών, του Αμβρακικού κόλπου και της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Αιτωλικού - καθώς και η υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα που αναπτύσσεται σε αυτές», περιέγραψαν την πρωτοβουλία, ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου – Ναυπακτίας, Πάνος Ζωγράφος, ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Τσιχριτζής και ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου. Βασίλης Σπυρόπουλος, στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το περασμένο Σάββατο.



Ήδη το Γραφείο Επιχειρηματικής Δράσης του δήμου έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο των επαφών του με τις επιχειρήσεις παραγωγής τοπικών προϊόντων που εδρεύουν στην Αιτωλοακαρνανία και η πρόταση συναντά καθολική αποδοχή. Το επόμενο διάστημα  θα ξεκινήσει η διαμόρφωση του εκθεσιακού χώρου, στην περιφραγμένη έκταση μπροστά από την Κλείσοβα, ενώ το τετραήμερο της έκθεσης θα συνδυάζεται με ένα σύνολο πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.