Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Στης Ν.Δ. την ποδιά "σφάζονται" υποψηφιότητες


Τα τύμπανα του πολέμου φαίνεται ότι ηχούν στην Αιτωλοακαρνανία και το τόμαχοκ ξεθάφτηκε. Η επόμενη μέρα, όποτε κι αν γίνουν εκλογές κι αν δούμε και τις δημοσκοπήσεις, θέλει πρώτο κόμμα τη Ν.Δ. Αυτό σημαίνει ότι οι νυν βουλευτές αλλά και οι υποψήφιοι για το ψηφοδέλτιο, έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για τις εκλόγιμες θέσεις και κάποιοι στο βωμό της εκλογής τους, δεν πρόκειται να σταματήσουν μπροστά σε τίποτα. Αντιπαραθέσεις μεταξύ βουλευτών και πολιτευτών

Λιβανός: «τα κόμματα έχουν πεθάνει»
Οι εντάσεις σε εσωκομματικό επίπεδο μέρα με τη μέρα κορυφώνονται δείχνοντας ότι ανάμεσα στους βουλευτές , πολιτευτές και στελέχη δεν υπάρχει …ομόνοια και κοινή γραμμή πλεύσης…
Ας δώσουμε ένα παράδειγμα. Την ώρα που ο Σαμαράς μιλά για εκλογές, δεν συναινεί με την κυβέρνηση, ενώ έχει ζητήσει λίστες με ονόματα υποψηφίων με μια συνέντευξη του στη Συνείδηση, ο Σπήλιος Λιβανός ουσιαστικά αναιρεί τον πρόεδρο της Ν.Δ. και τη γραμμή του κόμματος.
Ανέφερε μάλιστα ότι «τα κόμματα έχουν πεθάνει». Όσον αφορά τα περί συναίνεσης ο κ. Λιβανός πήγε ενάντια στη γραμμή του κόμματος υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος επίτευξης της απαραίτητης για τη χώρα συναίνεσης!
Άναυδος έμεινε όπως ο ίδιος δήλωσε με τη στάση του βουλευτή Κώστα Καραγκούνη.
Μετά από τα παραπάνω κάποιοι από τη ΝΟΔΕ υποστηρίζουν ότι ο κ. Λιβανός ίσως σκέφτεται πολιτική μεταγραφή.
Πληροφορίες από τη Συγγρού αναφέρουν ότι ο κ. Λιβανός εθεάθη κάποιες μέρες πριν στα κεντρικά του κόμματος σε μια προσπάθεια να βρει άκρη για το τι πρέπει να κάνει…



Η στάση δε που κράτησε στις περυσινές εκλογές όταν στο Δήμο Μεσολογγίου στήριξε τον αντάρτη Μουρκούση, αντί τον υποψήφιο που στήριξε το κόμμα δηλαδή τον κ. Πρεβεζάνο, ο οποίος έστειλε επιστολή στο κόμμα που κατηγορούσε τον κ. Λιβανό και τον έφερνε προ των ευθυνών του για το ότι χάθηκε ο δήμος, θεωρείται η Αχίλλειος πτέρνα μιας και αρκετοί νεοδημοκράτες φέρονται να έχουν αποσύρει την υποστήριξη τους στο πρόσωπο του. Ταυτόχρονα οι πρώην συνεργάτες του αναζητούν λέγεται νέα πολιτική στέγη και βρίσκονται σε περίοδο μεταγραφών. Ο κ. Λιβανός λέγεται ότι δεν έχει καλές σχέσεις με τον κ. Παπαναστασίου αφού φέρεται να διεκδικούσε την υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά τελικά να την πήρε ο κ. Παπαναστασίου.


Παπαναστασίου σε αναζήτηση συνεργατών
Στο στρατόπεδο του κ. Παπαναστασίου επικρατεί ένας οργασμός προετοιμασίας ενόψει εκλογών το Φθινόπωρο. Πληροφορίες από νεοδημοκρατικούς κύκλους αναφέρουν ότι ο κ. Παπαναστασίου προσπαθεί να στελεχώσει το γραφείο του με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο, προτείνοντας σε πρώην συνεργάτη του κ. Λιβανού μια θέση στο γραφείο του. Ο πρώην συνεργάτης του κ. Λιβανού είναι από την περιοχή του Μεσολογγίου και φέρεται πολύ δυσαρεστημένος από τη συμπεριφορά του πρώην βουλευτή. Ένα ακόμη θέμα που απασχολεί τον κ. Παπαναστασίου αναφέρουν πληροφορίες είναι ταχύτητα με την οποία ο κ. Νίκος Καραπάνος κινήθηκε και πλαισίωσε το γραφείο του με συνεργάτες πρώην υπουργού που είχε μεγάλο έρεισμα τόσο στην περιοχή του Αγρινίου όσο και την περιοχή του Ξηρομέρου αλλά και του Μεσολογγίου. Ίσως για το λόγο αυτό ο κ. Παπαναστασίου να επιθυμεί διακαώς την πολιτική μεταγραφή μιας και ο κ. Καραπάνος μετά και την υποστήριξη στον κ. Πρεβεζάνο θεωρείται πως κυριαρχεί στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.
Στις εκλογές του 2009 λέγονταν ότι ο κ. Παπαναστασίου είχε παίξει «δίδυμο» με τον τότε Υφυπουργό Υγείας κ. Σαλμά αλλά οι σχέσεις των δυο ανδρών, αναφέρουν πληροφορίες, δεν είναι και στο πιο καλό σημείο, αφού κατά την παρουσίαση του συνδυασμού του για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πέρυσι, παρουσία βουλευτών αλλά και του κ. Τζαβάρα υπήρξε επεισόδιο μεταξύ τους. Φέρεται επίσης πολύ δυσαρεστημένος με την πιθανή υποψηφιότητα της κ. Γεωργίας Μπόκα αφού γνωρίζει ότι θα ψαρέψουν ψήφους στην ίδια δεξαμενή στην οποία θα ρίξει και το δικό του δόλωμα ο βουλευτής κ. Σταμάτης, που φέρεται να έχει προτείνει την κ. Μπόκα για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.


Γεωργία Μπόκα, η νέα υποψηφιότητα;
Η πρόταση για να είναι υποψήφια η κ. Μπόκα στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. λέγεται ότι προήλθε από τον κ. Σταμάτη. Παρόλο που ο κ. Σταμάτης στις Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 έλεγε ότι είναι ο πολιτικός πατέρας του κ. Παπαναστασίου φαίνεται ότι έχει αλλάξει γραμμή πλεύσης και επιθυμεί την υποψηφιότητα της κ. Μπόκα, αφού πήγε πολύ καλά σε ψήφους, διετέλεσε και αντινομάρχης επί νομαρχιακής θητείας του, αλλά θεωρείται και μια γυναίκα που «κυνηγάει» και την τελευταία ψήφο. Μάλιστα λέγεται ότι από τις γυναικείες υποψηφιότητες ίσως να είναι η πιο δυνατή γιατί έχει καταφέρει να εκλεγεί σε θέσεις και με πολύ σημαντικό αριθμό ψήφων. Παράλληλα λέγεται πως αν η κ. Μπόκα είναι μέσα στο ψηφοδέλτιο ίσως να μην μπει τρίτη γυναίκα. Ποια λοιπόν θα μείνει απέξω; Η κ. Κοτρολού ή η κ. Κολώνια;


Φωτόπουλος- Δρόσος …σημειώσατε;;;
Στην περιοχή της Ναυπακτίας ετοιμάζονται λένε δυο μονομάχοι για το ψηφοδέλτιο. Ο κ. Φωτόπουλος και ο κ. Δρόσος. Ο δεύτερος όπου σταθεί και όπου βρεθεί φέρεται να υποστηρίζει ότι θα είναι μέσα στο ψηφοδέλτιο όποτε κι αν γίνουν εκλογές. Κάτι όμως που δεν θεωρείται βέβαιο αν σκεφτεί κανείς ότι ο αγαπητός κατά τα άλλα Θύμιος κατηγορείται από έτερους ενδιαφερόμενους ότι «χρησιμοποιεί» τις προσβάσεις του στο κόμμα για να προβάλλεται ο ίδιος. Ο κ. Φωτόπουλος φέρεται δυσαρεστημένος με αυτή την εξέλιξη ενώ πληροφορίες από το περιβάλλον του λένε ότι σε συνάντηση που είχε πριν λίγο καιρό  με τον Αντώνη Σαμαρά πήρε τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει δεύτερος υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο από τη Ναυπακτία.


Νέες υποψηφιότητες…
Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν φήμες πως το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ενδέχεται να πλαισιωθεί από ένα νέο πρόσωπο με καταγωγή από τη Μακρυνεία. Κάποιο φωτογραφίζουν τον κ. Σιάσο ιατρό καρδιολόγο ο οποίος λέγεται ότι είναι στενός φίλος του κ. Σαμαρά και συγκεκριμένα κατάγεται από το Κάτω Κεράσοβο.
Μια ετέρα υποψηφιότητα η οποία θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εκλογική αναμέτρηση αφού συγκεντρώνει μεγάλη αποδοχή στις περιοχές Βάλτου- Ξηρόμερου, στην περίπτωση που ο ίδιος επιθυμεί, είναι αυτή του μεγάλου στελέχους της Ν.Δ. δικηγόρου κ. Ναούμη.
Αναδημοσίευση από το agrinionet.gr