Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ν. Καραπάνος: "Οι επιτυχίες της αστυνομίας κατά των ναρκωτικών δεν αρκούν..."


Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε στα στελέχη του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Αγρινίου ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Καραπάνος με αφορμή την πρόσφατη αποκάλυψη μεγάλης χασισοφυτείας σε δύσβατη περιοχής του Ξηρομέρου.
Στην επιστολή του ο κ. Καραπάνος τονίζει τις αντίξοες επιχειρησιακές συνθήκες στις οποίες καλούνται να εργαστούν οι αστυνομικοί λόγω της μεγάλης μείωσης των δαπανών από πλευράς υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και της έλλειψης προσωπικού, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στις συνεχείς επιτυχίες του τμήματος κατά των διακινητών του λευκού θανάτου.
Παράλληλα σε δήλωσή του ο κ. Καραπάνος υπογραμμίζει την αναγκαιότητα ανάληψης πρωτοβουλιών για τον περιορισμό της εξάπλωσης των ναρκωτικών στην Αιτωλοακαρνανίας.
«Οι καθημερινές σχεδόν συλλήψεις για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών από αστυνομικούς  του τμήματος δίωξης ναρκωτικών και της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Αγρινίου, του τμήματος ασφαλείας Μεσολογγίου αλλά και των κατά τόπους αστυνομικών τμημάτων σε όλο το νομό πρέπει να προβληματίσουν.



Και πρέπει να προβληματίσουν διότι ο αριθμός των συλλήψεων υποδηλώνει ραγδαία αύξηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών από νέους και νέες του νομού. Γι’ αυτό θεωρώ ότι θα πρέπει να αναληφθούν γενναίες πρωτοβουλίες με μπροστάρη την τοπική αυτοδιοίκηση, στην κατεύθυνση της πρόληψης αλλά και της θεραπείας.
Δεν είναι υπερβολή να πω ότι πλέον τα ναρκωτικά κτυπούν την πόρτα κάθε οικογένειας και όλοι μας γνωρίζουμε ότι η χρήση ουσιών είναι ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή…» σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Καραπάνος.