Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Στον διαδίκτυο η επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου Κατράκη


Μετά από επίπονη και χρονοβόρα προσπάθεια, επιτέλους παρουσιάζεται στο κοινό η έγκυρη, επιστημονικά τεκμηριωμένη και συνεπώς επίσημη ιστοσελίδα , του Μουσείου Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό.
Ο διαδικτυακός επισκέπτης μπορεί:
·         Να γνωρίσει το έργο της Κατράκη κάτω από την εικαστική προσέγγιση και ανάλυση του από τον διακεκριμένο τεχνοκριτικό Κώστα Σταυρόπουλο.
·         Να δει χαρακτηριστικά έργα της μεγάλης χαράκτριας ( πετρά, ξύλο, ανάτυπα, σχέδια )
·         Να μάθει το βιογραφικό της και τις μεγάλες διεθνείς διακρίσεις της.
·         Να παρακολουθήσει την πορεία και καταξίωση της Βάσως Κατράκη καθώς και την παρουσίαση του Μουσείου και των στόχων του, σε ένα ντοκιμαντέρ , σε κείμενα Κώστα Σταυρόπουλου, αφήγηση της ηθοποιού Εύης Τσαποδήμου και σκηνοθεσία Σπύρου Κατράκη , γιου της Βάσως.



Τέλος ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει την ίδια την χαράκτρια να μιλεί και να δημιουργεί , χάρη στο link με το Site της ΕΡΤ και το αφιέρωμα της στην χαράκτρια από την εκπομπή «Μονόγραμμα» και φυσικά να ενημερωθεί για τις μέχρι τώρα σημαντικότερες εκδηλώσεις του Μουσείου ( εκθέσεις – φιλοξενείς – παρουσιάσεις – ομιλίες κλπ. ) αλλά και τις Μελλοντικές εικαστικές προτάσεις του.
Το site του Μουσείου είναι στη διεύθυνση:  http://katrakivasso-museum.gr/ , ενώ η  οργάνωση και παρουσίαση του site οφείλεται στην άοκνη προσπάθεια του Αριστογιάννη Γαρμπή , καθηγητή στο Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στην Διοίκηση και την Οικονομία του ΤΕΙ Μεσολογγίου.