Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Ποίοι ... αγνοούν την εικαστική παρέμβαση των καλλιτεχνών του δήμου Μεσολογγίου;

Γράφει ο Απόστολος Σπ. Μπλίκας

Δεν γνωρίζω ποιοι ετοίμασαν το «Πρόγραμμα Εκδηλώσεων» του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου. Επειδή δεν θέλω, κάθε φορά, να παρακαλάω, υπεύθυνους κι ανεύθυνους, τους ενημερώνω ότι μια εικαστική συνάντηση που άρχισε πριν δυο χρόνια στο Αιτωλικό, το street painting – ζωγραφική στο δρόμο, δεν πρόκειται να την σταματήσει ΚΑΝΕΙΣ.
Επειδή, και στις δυο οργανωμένες συναντήσεις του Καλοκαιριού, 2009 και 2010, δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ από τον τότε Δήμο Αιτωλικού, ενημερώνω ότι κι αυτή τη χρονιά, θα γίνει αυτή η ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, αρχές Σεπτεμβρίου 2011, με διάρκεια μιας εβδομάδας, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους φίλους καλλιτέχνες να συμμετάσχουν.
Το μόνο που μένει είναι να το συμπεριλάβει ο Δήμος στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Καλοκαιριού, έστω και χωρίς την όποια οικονομική στήριξη. Οικονομικά, η εκδήλωση αυτή, τις δυο φορές που πραγματοποιήθηκε, στηρίχτηκε απ’ την εφημερίδα του Αιτωλικού «τα γιοφύρια» και από τον Σύλλογο των Αιτωλικιωτών της Αθήνας «Ο ΛΙΑΚΑΤΑΣ», κάτι που σίγουρα θα γίνει κι αυτή τη φορά. Ζητώ την κατανόηση και την παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής, για να συμπεριληφθεί αυτή η εκδήλωση στο Πρόγραμμα που πρόκειται να βγει σε αφίσα.