Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Τέλος στην χωρίς αξιολόγηση πρόσληψη ειδικών συνεργατών από τους αιρετούς;

Τέλος στην πρακτική που ακολουθούταν μέχρι σήμερα, για την επιλογή των ειδικών συνεργατών και συμβούλων των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης έρχεται να βάλει, με απόφασή της (πατήστε εδώ) η διοικητική επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/06 του Ν. Αιτωλοακαρνανίας (σ.σ. Εξετάζει προσφυγές για την νομιμότητα αποφάσεων της αιρετής αυτοδιοίκησης).
Κι αυτό διότι η εν λόγω επιτροπή ύστερα από προσφυγή που υποβλήθηκε έκρινε μη νόμιμη απόφαση του δημάρχου Μεσολογγίου για πρόσληψη ειδικού συνεργάτη με το αιτιολογικό ότι δεν αξιολογήθηκαν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τη θέση αυτή.
Έτσι με δεδομένη αυτή την απόφαση, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η διαδικασία για την πρόσληψη ειδικών συνεργατών θα πρέπει να αλλάξει, αφού αν παραμείνει το υφιστάμενο νομοθετικό καθεστώς τότε οι προσλήψεις θα πρέπει να γίνονται με το γράμμα του νόμου και κατά συνέπεια δεν θα υπόκεινται στην αποκλειστική βούληση του δημάρχου ή του περιφερειάρχη για την τελική επιλογή, χωρίς να εξετάζονται τα προσόντα των υποψηφίων που υπέβαλαν αιτήσεις.
Για την ιστορία η προσφυγή υποβλήθηκε από τον δικηγόρο Μεσολογγίου, Μιχάλη Πετρονικολό και αφορούσε τον ειδικό συνεργάτη του δημάρχου Μεσολογγίου για νομικά ζητήματα, ενώ αναμφίβολα η απόφαση αυτή δημιουργεί δεδικασμένο για όλη τη χώρα, αν δεν αλλάξει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.