Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Νίκος Καραπάνος: «Εισπρακτικοί και επιλεκτικοί έλεγχοι στην αγορά του Αγρινίου; – Να παρέμβει άμεσα ο περιφερειάρχης»

Με γραπτή του δήλωση ο γραμματέας της ΕΚΟ εμπόρων της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Νίκος Καραπάνος καλεί τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα να προβεί σε άμεση διερεύνηση των καταγγελιών που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «ΕΒΔΟΜΑΔΑ» (11-7-2011) σχετικά με την πρακτική που ακολουθείται στους ελέγχους στην αγορά του Αγρινίου από το τμήμα εμπορίου της Περιφέρειας.
«Διαβάζοντας το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΕΒΔΟΜΑΔΑ» σχετικά με τη συγκρότηση των συνεργείων ελέγχων της αγοράς από το τμήμα εμπορίου της Περιφέρειας διαπιστώνουμε ότι στόχος των ελέγχων μάλλον δεν είναι  η ομαλή λειτουργία της αγοράς…
Είναι αδιανόητο επικεφαλής των συνεργείων ελέγχου να είναι κομματικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που κατέχουν θέσεις στην τοπική οργάνωση του Αγρινίου. Το γιατί είναι αυτονόητο…
Πρέπει άμεσα, ο περιφερειάρχης να επιληφθεί των καταγγελιών, αφενός για να προστατέψει το κύρος της υπηρεσίας και αφετέρου για να σταματήσουν οι δικαιολογημένοι συνειρμοί που δημιουργούνται.



Ταυτόχρονα λόγω των αρνητικών συνεπειών από την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος, προκαλείται ακόμη ένας «πονοκέφαλος» για τους επαγγελματίες, αφού έτσι όπως γίνονται οι έλεγχοι, μόνο εισπρακτικό και «μικροπολιτικό» χαρακτήρα μπορεί να έχουν και σε καμιά περίπτωση δεν βοηθούν στην ομαλή λειτουργία της αγοράς.
Τέλος με δεδομένη την κομματική ιδιότητα των μελών των συνεργείων δύσκολα μπορεί να πιστέψουμε σε ισότιμη αντιμετώπιση των ελεγχόμενων…» σημειώνει στη δήλωσή του ο Νίκος Καραπάνος.
Παράλληλα ο Νίκος Καραπάνος συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις συναντήσεις του, με πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας σε κάθε γωνιά του νομού, έτσι το διήμερο 16-17 Ιουλίου επισκέφτηκε τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Μεσολογγίου, Νεοχώρι, Χρυσοβέργι, Μάστρο και Άγιο Γεώργιο, το Αρχοντοχώρι και την Κανδήλα του δήμου Ξηρομέρου, ενώ παρέστη στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγίας Μαρίνας στον Αβαρίκο Θέρμου.