Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο


Φωτό Αρχείου

Σημαντικές επιτυχίες στη μάχη για την πάταξη της εγκληματικότητας πέτυχαν οι διωκτικές αρχές σε Αγρίνιο και Νεοχώρι αφού ύστερα από συστηματική έρευνα συνέλαβαν δυο άτομα για διαρρήξεις και παράνομη οπλοκατοχή αντίστοιχα.
Στο Αγρίνιο οι αστυνομικοί της ασφάλειας κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν έναν αλλοδαπό που σε συνεργασία με άλλον που διέφυγε της σύλληψης είχαν διαπράξει το τελευταίο διάστημα δεκάδες διαρρήξεις σε διαμερίσματα κυρίως πρώτου ορόφου αναρριχόμενοι σε αυτά.
Στο Αιτωλικό οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος σε συνεργασία με συναδέλφους τους της ΟΠΚΕ συνέλαβαν έναν 42χρονο στην κατοχή στο σπίτι του οποίου βρέθηκε ένα μικρό οπλοστάσιο καθώς και μικροποσότητα ναρκωτικών.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις της αστυνομίας έχουν ως εξής:




«Σύλληψη ενός αλλοδαπού για διακεκριμένες κλοπές κατ΄ εξακολούθηση»
Συνελήφθη, προχθές (3-7-2011) το πρωί στο Αγρίνιο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου ένας αλλοδαπός ηλικίας 34 ετών, ο οποίος κατηγορείται για « διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ΄ εξακολούθηση » και παράβαση του Νόμου «περί Αλλοδαπών».
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 28χρονος αλλοδαπός, από κοινού με συνεργό του ο οποίος αναζητείται, από τις 9-4-2011 έως τις 2-7-2011 με τη μέθοδο της αναρρίχησης είχαν διαπράξει τουλάχιστον δέκα κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες στη περιοχή του Αγρινίου. Συγκεκριμένα :
 •            Το βράδυ της 2-7-2011, αναρριχήθηκε και εισήλθε σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου στο Αγρίνιο όπου αφαίρεσε κοσμήματα αξίας 2000 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
•             Το βράδυ της 28-6-2011 αναρριχήθηκε και εισήλθε σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στο Αγρίνιο από όπου δεν αφαίρεσε κάτι καθότι έγινε αντιληπτός από τους παθόντες και τράπηκε σε φυγή.
•             Το βράδυ της 26-6-2011 αναρριχήθηκε και εισήλθε σε διαμέρισμα δεύτερου ορόφου στο Αγρίνιο όπου αφαίρεσε κοσμήματα αξίας 600 ευρώ, δυο πορτοφόλια που περιείχαν το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, μια τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ. Και ένα γυναικείο ρολόι αξίας 150 ευρώ.
•             Το βράδυ της 26-6-2011 αναρριχήθηκε σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου το οποίο αποπειράθηκε να διαρρήξει.
•             Το βράδυ της 24-6-2011 αναρριχήθηκε και εισήλθε σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στο Αγρίνιο όπου αφαίρεσε μια τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ
•             Το βράδυ της 23-6-2011 αναρριχήθηκε και εισήλθε σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στο Αγρίνιο από όπου αφαίρεσε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ.
•             Το βράδυ της 23-6-2011 αναρριχήθηκε και εισήλθε σε διαμέρισμα δεύτερου ορόφου στο Αγρίνιο όπου ερεύνησε όλους τους χώρους της οικίας χωρίς να αφαιρέσει κάτι.
•             Το βράδυ της 17-6-2011 αναρριχήθηκε και εισήλθε σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στο Αγρίνιο όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.
•             Το βράδυ της 11-6-2011 αναρριχήθηκε και εισήλθε σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου στο Αγρίνιο όπου αφαίρεσε κοσμήματα αξίας 1000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.
•             Το βράδυ της 9-4-2011 αναρριχήθηκε και εισήλθε σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στο Αγρίνιο όπου αφαίρεσε δυο (2) πορτοφόλια που περιείχαν το χρηματικό ποσό των 520 ευρώ.
Ο 34χρονος αλλοδαπός, με τη μέθοδο της αναρρίχησης δρούσε σε περιοχές του Αγρινίου, έχοντας αποκομίσει μέχρι σήμερα μεγάλα παράνομα περιουσιακά οφέλη. Εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Συλληφθείς  με την κατ΄ αυτού σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου και κρατείται προκειμένου απελαθεί.


«Σύλληψη 41χρονου ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή, καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν 5 όπλα, 2 μαχαίρια, 147 φυσίγγια - κάλυκες, 2 δενδρύλλια και 12 γραμ. κάνναβης»  

Συνελήφθη, σήμερα (05-7-2011) το πρωί στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, ημεδαπός άνδρας ηλικίας 41 ετών, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή, καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 41χρονου, βρέθηκαν και τα κάτωθι:
1) Ένα (1) ημιαυτόματο πολεμικό τυφέκιο REPLICA, χρώματος μαύρο τύπου KALASNΙKOV ΑΚ-47.
2) Ένα (1) πιστόλι, χρώματος μαύρο, το οποίο έφερε γεμιστήρα με 7 φυσίγγια των 6,35 mm.
3) Ένα (1) αεροβόλο πιστόλι, REPLICA, χρώματος μαύρο.
4) Ένα (1) πιστόλι κρότου, REPLICA, χρώματος ασημί, το οποίο έφερε γεμιστήρα με 3 φυσίγγια των 9 mm (αβολίδωτα).
5) Ένα (1) πιστόλι κρότου, REPLICA, χρώματος ασημί.
6) Δύο (2) θήκες μεταφοράς πιστολιών φερόμενες σε μαύρη ζώνη παντελονιού.
7) Ένα (1) μαχαίρι, τύπου ΜΑΣΕΤΑ, μήκους 65 εκ.
8) Ένα (1) πτυσσόμενο μαχαίρι, μήκους 50 εκ.
9) Μία (1) κουκούλα κεφαλής, τύπου FULLFACE, χρώματος μπλε.
10) Τρία (3) γάντια χειρός, χρώματος μαύρα.
11) Έξι (6) φυσίγγια κυνηγετικά.
12) Δυο (2) φυσίγγια, πιθανόν ημιαυτόματου όπλου.
13) Δεκαοχτώ (18) κάλυκες περιστρόφου.
14) Πενήντα ένα (51) φυσίγγια πιστολιού (αβολίδωτα) των 8 mm
17) Εξήντα (60) φυσίγγια πιστολιού, τύπου 6,35mm
18) Είκοσι οχτώ (28) υπολείμματα τσιγάρου με καπνό και ακατέργαστη κάνναβη.
19) Δύο (2) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 1,20 m έκαστο, τα οποία  βρέθηκαν σε γλάστρες και εκριζώθηκαν.
20) Ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης βάρους περίπου 4 gr.
21) Τρία (3) αυτοσχέδια τσιγαριλίκια κάνναβης, συνολικού βάρους περίπου 8 gr.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου ενώ τα όπλα, τα δενδρύλλια και οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.