Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020

ΜΕΣΟΛΌΓΓΙ: Η Επίκουρη Καθηγήτρια Μαρία Ράπτη θα μιλήσει στην εκδήλωση για τους "Τρεις Ιεράρχες" που διοργανώνουν το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο


Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου σε συνεργασία με το 2ο ΓΕΛ Μεσολογγίου στα πλαίσια της γιορτής των Τριών Ιεραρχών προσκάλεσαν την Επίκουρη καθηγήτρια της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελάς Ιωαννίνων κυρία Μαρία Ράπτη για να παρουσιάσει επίκαιρη ομιλία.
Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 10:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου , (οδός Παπαδιαμαντοπούλου 100) .
Το θέμα που θα αναπτύξει είναι: «Οι Τρεις Ιεράρχες και η σχέση τους με την παιδεία».
Η κυρία  Μαρία Ράπτη κατάγεται από το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τη Θεολογική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών και το Universite de Fribourg (Pedagogie – Psychologie).
Έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Δίδαξε στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) Ιωαννίνων. 
Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων, με γνωστικό αντικείμενο την Χριστιανική Παιδαγωγική και την Κατήχηση.
Συμμετέχει με εισηγήσεις σε συνέδρια και ημερίδες, με ομιλίες σε Σχολές Γονέων και ως μέλος οργανωτικών και επιστημονικών επιτροπών συνεδρίων. Δημοσιεύει κείμενά της σε επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες.