Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η μελέτη για την ανάπλαση της Πλατείας "Μάρκου Μπότσαρη" στο Μεσολόγγι


Μέσω διαρροών σε απόλυτα «φιλικό» με τη δημοτική αρχή του Μεσολογγίου μέσο διαβάσαμε, ότι σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες ανάπλασης στην κεντρική πλατεία «Μάρκου Μπότσαρη», προϋπολογισμού 600.000€. Ένα έργο που θα γίνει σύμφωνα, με τον προγραμματισμό της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
Με δεδομένο ότι στη «διαρροή» δεν υπήρξε ολοκληρωμένη ενημέρωση για το τι πρόκειται για κατασκευαστεί ή ανακατασκευαστεί, στην κεντρική πλατεία θεωρούμε σκόπιμο να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις.
Εκτίμησή μας είναι ότι πριν τη δημοπράτηση του έργου θα πρέπει να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, μέσω της ιστοσελίδας του δήμου, η μελέτη προκειμένου έγκαιρα να διαπιστωθούν τυχόν μελετητικές αστοχίες και να διατυπωθούν προτάσεις για τη συνολική λειτουργικότητα της πλατείας, μετά την ανάπλασή της (διοργάνωση εκδηλώσεων, ανάδειξη δημαρχιακού μεγάρου, ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, κλπ.) .



Μια άλλη παράμετρος που πρέπει να εξεταστεί έχει να κάνει με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της ανάπλασης. Και εδώ τίθεται το ερώτημα με ποια διαδικασία έγινε η σύνταξη της αρχιτεκτονικής μελέτης. Να θυμίσουμε εδώ, ότι για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του Αγρινίου είχε γίνει πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός. Στο Μεσολόγγι;
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι από την στιγμή που ο δήμος αποφάσισε να προβεί στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας θα πρέπει αυτή να γίνει σωστά, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να ικανοποιήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, τόσο για την αισθητική όσο κυρίως για τη λειτουργικότητα.
Κι αυτό διότι σχεδόν όλες οι δημοτικές αρχές της Μεταπολίτευσης «προσπάθησαν» να φτιάξουν την πλατεία με το αποτέλεσμα να  είναι.. το σημερινό «μωσαϊκό» που αντικρύζουμε καθημερινά…

Δ.Μ.