Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

ΑΙΤΩΛΙΚΟ: Ψηλά στην ατζέντα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η αποκατάσταση των ιστορικών "γεφυριών" - Νέα συνάντηση εργασίας σήμερα από τον Αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαυρομμάτη


«Ψηλά» στην ατζέντα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται το ζήτημα της εξεύρεσης βιώσιμης λύσης για την αποκατάσταση των γραφικών και ιστορικών «γεφυριών» στο Αιτωλικό.
Τα «γεφύρια» που αποτελούν ένα ακόμη αξιοθέατο της περιοχής αλλά και της χώρας με την πάροδο του χρόνου και κυρίως λόγω της διέλευσης βαρέων οχημάτων έχουν υποστεί καθίζηση που εκτός των άλλων επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργεία του οικοσυστήματος της λιμνοθάλασσας αφού δεν γίνεται με κανονικούς ρυθμούς η κυκλοφορία των νερών.



Με αυτά τα δεδομένα ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης υποδομών Θανάσης Μαυρομμάτης μετά από σχετικές οδηγίες που έχει λάβει από τον περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινά συσκέψεις ώστε άμεσα να παρουσιαστεί μια ρεαλιστική και βιώσιμη λύση.
Έτσι σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας στο Μεσολόγγι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του προϊσταμένου της Εφορείας Νεότερων Μνημείων, Γεωργίου Παπανδρέου όπου έγινε αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης και ανταλλαγή απόψεων για τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν ώστε να είναι συμβατές με την ιστορικότητα των «γεφυριών».
Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα είχε γίνει επιτόπια επίσκεψη κλιμακίου των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας στο Αιτωλικό.