Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Ως 7 Μαρτίου οι εγγραφές στο Μητρώο Νέων Μεσολογγίου

Την επόμενη Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008 ολοκληρώνεται η διαδικασία εγγραφών στο Μητρώο Νέων του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Δικαίωμα εγγραφής στο Μητρώο Νέων έχουν οι νέοι ηλικίας από 15-28 ετών, που είναι εγγεγραμμένοι στο δημοτολόγιο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Οι αιτήσεις για εγγραφή στο Μητρώο Νέων υποβάλλονται τις εργάσιμες ημέρες από τις 9-12 το πρωί στο γραφείο Δημάρχου Μεσολογγίου (κ. Χριστιάνα Παπαδημητρίου- τηλ 2631055122), ενώ απαραίτητη είναι η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είναι από τους πρώτους δήμους της χώρας που υιοθέτησε την σύσταση του Τοπικού Συμβουλίου Νέων, μιας πρωτοβουλίας που στοχεύει στη διαμόρφωση ενός πλαισίου ενεργής συμμετοχής των νέων στην πολιτική ζωή του τόπου μας.
Συγκεκριμένα, ο θεσμός των Τοπικών Συμβουλίων Νέων αποσκοπεί στην ενεργή και διευρυμένη συμμετοχή των νέων στη διοίκηση των θεμάτων της τοπικής κοινωνίας και κυρίως στην ανάδειξη προβλημάτων και αναγκών της νεολαίας του Μεσολογγίου, προκειμένου να εξευρεθούν ουσιαστικές λύσεις σ’ αυτά.
Προκειμένου να ενεργοποιηθεί το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μεσολογγίου απαιτείται η σύσταση Μητρώου Νέων και η διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Τοπικού Συμβουλίου, οι οποίες θα διενεργηθούν στα τέλη Μαρτίου και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.