Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Γνωριμία με το ΤΕΙ από εκατοντάδες μαθητές

Στο ΤΕΙ Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε,χθες, η «Ημέρα Ανοικτών Θυρών» που διοργάνωσε το Γραφείο Διασύνδεσης του ιδρύματος.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 200 μαθητές από σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου και πιο συγκεκριμένα από: το 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου, το ΕΠΑΛ Μεσολογγίου, το Λύκειο Ευνηχωρίου, και το Γυμνάσιο Ματαράγκας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΤΕΙ οι μαθητές παρακολούθησαν ομιλίες-εισηγήσεις από τους Καθηγητές του ιδρύματος.
Ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου Δρ. Γεώργιος Χώτος, αφού καλωσόρισε τους μαθητές κατόπιν τους ανέλυσε τη δομή και τη λειτουργία του Ιδρύματος, Ακολούθησαν εισηγήσεις από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Γραφείου Διασύνδεσης, Δρ. Αριστογιάννη Γαρμπή, από τον Δρ. Κοσμά Βιδάλη, Προϊστάμενο του Τμήματος Ιχθυοκομίας Αλιείας, από τον Δρ. Τριανταφύλλου Βασίλειο, Προϊστάμενο του Παραρτήματος Ναυπάκτου (ΤΕΣΥΔ) που αφορούσαν το αντικείμενο του Γραφείου Διασύνδεσης, την παρουσίαση των Τμημάτων, το πρόγραμμα σπουδών, τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων καθώς και τα Μεταπτυχιακά προγράμματα που εκπονούνται.
Κατόπιν όλοι οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις των Τμημάτων του ΤΕΙ για να γνωρίσουν από κοντά τις υλικοτεχνικές υποδομές του ιδρύματος. Επισκέφθηκαν τα εργαστήρια Η/Υ του Τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία (ΕΠΔΟ), τα θερμοκήπια του Τμήματος Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας (ΘΕΚΑ), τα γεωργικά μηχανήματα και τον εργαστηριακό εξοπλισμό του Τμήματος Γεωργικών Μηχανημάτων και Αρδεύσεων (ΓΕΜΥΠ), τα ενυδρεία του Τμήματος Ιχθυοκομίας Αλιείας, τη Βιβλιοθήκη και το Γυμναστήριο του ΤΕΙ.
Τέλος, όλοι οι μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί τους, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Εργαστήριο Τηλεδιάσκεψης του ΤΕΙ, να ενημερωθούν για τις εκπαιδευτικές εφαρμογές και τις δυνατότητες του συστήματος από τον Επίκουρο Καθηγητή της ΕΠΔΟ, Δρ. Αριστογιάννη Γαρμπή.
Στη συνέχεια αναλύθηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά που συγκροτούν το σύστημα Τηλεδιάσκεψης από την υπεύθυνη του εργαστηρίου, κα Α. Γριβοπούλου και πραγματοποιήθηκε απ’ ευθείας επικοινωνία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.