Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Μηπώς αξίζουμε αυτό που πράγματι πρεσβεύουμε και όχι αυτό που ονειρευόμαστε;

Του Θεοφύλακτου Σπατούλα

Στο Νομό των «πολλών θαλασσών», των «πολλών βουλευτών», των «πολλών πανεπιστημιακών», των «πολλών επωνύμων», των «πολλών Κυβερνητικών», των "πολλών οραματιστών" και κυρίως των "πολλών Πρωθυπουργών" μάλλον οι ΠΟΛΛΟΙ και αναφέρουμε στους απλούς, φαίνεται ότι είναι μονοί τους .

Κι όταν λέω μονοί τους θα ήταν καλύτερα να γράψω "ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ".

Η αφορμή για να διατυπώσω αυτές τις σκεψεις μου δόθηκε από την επιστολή - απάντηση του κ Νομάρχη για τις επιλογές του Υπουργείου Παιδείας και αφορούν την ανακοίνωση των πανεπιστημιακών τμημάτων που περιλαμβάνονται στο νέο μηχανογραφικό. «Εκτός ανάπτυξης» λέει κατά την δική μου ερμηνεία ο νομάρχης.
Και συμπληρώνει ....... «Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της έναντι της κοινωνίας και του λαού της Αιτωλοακαρνανίας».

Καλά κάνετε και τους καλείτε κ Νομάρχα . Αλήθεια σε αυτή την Κυβέρνηση υπάρχουν 4 Κυβερνητικοί Βουλευτές, Μέχρι και αντάρτικο κάνουν . Όσο για τους Βουλευτές της αντιπολίτευσης αυτοί είναι λόγω «θέσης» στην αντίπερα όχθη .

Είχατε ειδοποιήσει λέτε . Γιατί να αμφισβητήσουμε τις προσπάθειες σας κύριε Νομάρχα . Αλλά να σας θυμίσω ότι τα ιδία ακούσαμε και από τους προηγούμενους και πολύ φοβάμαι και από τους επόμενους και ολόψυχα σας εύχομαι να είστε εσείς ο επόμενος . Όμως αυτός ο "παραμερισμός" πιστεύω ότι δεν πάει άλλο . Οι φίλοι μου στο BLOG που μας φιλοξένει οργανώνουν και παρουσιάζουν πολλές εκδηλώσεις , λόγου , πολιτισμού . Δεν φτάνει αυτό .

Αν και δεν σας γνωρίζω προσωπικά , πιστεύω ότι είστε ένας άνθρωπος πράος υπέρμαχος της λογικής και της ηρεμίας . Μήπως όμως θα πρέπει να ανακατέψουμε τα αυγά για να γίνει τέλος πάντων αυτή η πολυπόθητη ομελέτα .

Η Γέφυρα έχει η δεν έχει το Ονοματεπώνυμο Αιτωλοακαρνάνα; Επομένως τα υπόλοιπα είναι απλά . Ταρακουνήστε τους . Αποκλείστε τους και τότε θα δείτε. Ή μάλλον θα δουν πόσα "απίδια" χωρεί ο σάκος . Ας χτυπήσουμε κάποτε το χέρι στο μαχαίρι . Και αν βρεθεί κάποιος να σας κατηγορήσει θα πρέπει όλοι μας να σας βοηθήσουμε να σας στηρίξουμε . Μην λέτε όμως ότι και οι υπόλοιποι.. Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της .

Ενημερώστε τα νέα παιδιά στα Γυμνάσια και τα Λύκεια για τη ζοφερή πραγματικότητα . Είναι λίγο άδικο αυτά τα παιδιά χωρίς να τα ενημερώσει κάνεις να έρχονται αντιμέτωπα με την δύσκολη πραγματικότητα . Δεν ξέρω τις είπε ο Πρωθυπουργός ή οι υπόλοιποι .
Αυτοί έχουν γεννηθεί για να λένε και εμείς οι υπόλοιποι για να αποφασίζουμε .

Αλλά για να ατυχούμε και να διεκδικήσουμε θα πρέπει τουλάχιστον ότι μας δίνουν να μην το βλέπουμε στα «δόντια». Εδώ κοντεύουμε να κάνουμε εμφύλιο για Εφετεία και δικαστήρια και δεν έχουμε κάνει τίποτα για το μέλλον μας τα σχολειά μας τα Πανεπιστήμια μας .
Μήπως λοιπόν και δεν είναι προσωπικό για σας, αλλά για όλους μας, αξίζουμε αυτό που πράγματι πρεσβεύουμε και όχι αυτό που ονειρευόμαστε;
Σε ένα θα συμφωνήσουμε . Ότι είναι ωραίο πράγμα να ονειρευόμαστε ......
Σας ευχαριστώ .....