Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Η ταινία της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου

Ποια είναι η απόσταση μεταξύ ενός χωρισμού και μιας νέας αρχής; Πως μετριέται; Με το χρόνο, το μέτρο ή τη μνήμη; Μια νεαρή γυναίκα, η Ελίζαμπεθ (Νόρα Τζόουνς), ξεκινάει ένα ταξίδι αναζήτησης του ίδιου της του εαυτού, προσπαθώντας να αναρρώσει από έναν χωρισμό που την πίκρανε. Όταν η συναισθηματική της πληγή αρχίζει να ξεθωριάζει, η Ελίζαμπεθ γνωρίζει αποκομμένους ανθρώπους και οδηγείται σε νέα και απρόσμενα κεφάλαια στη ζωή της.
Από τους ποιητικούς συλλογισμούς ενός ιδιοκτήτη νυχτερινού καφέ (Τζουντ Λο), μέχρι τις απεγνωσμένες προτάσεις μιας χαρτοπαίχτρας (Νάταλι Πόρτμαν), τον ραγισμένο δεσμό ενός αστυνομικού (Ντέιβιντ Στράδερν) και της επαναστάτριας συζύγου του (Ρέιτσελ Γουάιζ)...Αυτοί οι άνθρωποι επαναπροσδιορίζουν τις απόψεις της Ελίζαμπεθ για τη ζωή, τις σχέσεις και τελικά, την ίδια της την ταυτότητα.
Σύντομα, η Ελίζαμπεθ αρχίζει να ξεχνάει το παρελθόν που την πλήγωσε, καθώς ανακαλύπτει ένα νέο μονοπάτι για εκείνη, ένα μονοπάτι πραγματικής αγάπης. Η ταινία «ΟΙ ΝΥΧΤΕΣ ΜΟΥ ΜΑΚΡΙΑ ΣΟΥ» του διάσημου σκηνοθέτη Wong Kar Wai, είναι μια συγκινητική διάβαση κατά μήκος μιας έκτασης που χωρίζει τον πόνο μιας χαμένης αγάπης από την φαιδρή και εκ νέου ανακάλυψή της...Σκηνοθεσία: Γουόνγκ Καρ ΓουάιΠαίζουν: Νόρα Τζόουνς, Τζουντ Λο, Ντέιβιντ Στραθέρν, Ρέιτσελ Βάιζ, Νάταλι Πόρτμαν
Διάρκεια: 111’
ΤΡΙΚΟΥΠΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ 02-03-2008 ΩΡΕΣ: 7-9 & 9-11 μ.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 03-03-2008 ΩΡΕΣ: 7-9 & 9-11 μ.μ.