Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Με το Δήμαρχο Μεσολογγίου συναντήθηκαν οι Φώφη Γεννηματά και ο Γιάννης Μίχας

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Μεσολογγίου πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας και η τ. υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς Φώφη Γεννηματά όπου συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννη Αναγνωστόπουλο και στελέχη της δημοτικής αρχής της πόλης.
Καλωσορίζοντας τους, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην Πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας ενόψει της προσυνεδριακής ημερίδας του ΠΑΣΟΚ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αναφέρθηκε στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Μεσολογγίου, τόσο θεσμικού όσο και τοπικού χαρακτήρα.
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ταλανίζεται από χρόνια προβλήματα που δημιουργούνται από τη μεταφορά αρμοδιοτήτων σε Δήμους και Νομαρχίες χωρίς να συνοδεύονται από τους αντίστοιχους οικονομικούς πόρους.
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες και να καταθέσει στην κοινωνία σαφείς προτάσεις για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, διότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που θέσπισε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και προέβη στη διοικητική μεταρρύθμιση των συνενώσεων δήμων και κοινοτήτων.
Παράλληλα η παρουσία του Γιάννη Μίχα και της Φώφης Γεννηματά στο Μεσολόγγι μας δίνει τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας και τους προβληματισμούς μας για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη θέση της Ελληνικής Περιφέρειας σ’ αυτό.
Πρέπει και επιβάλλεται η ελληνική περιφέρεια να έχει ρόλο σε ένα αποκεντρωτικό διοικητικό μοντέλο που χρειάζεται να αποκτήσει η χώρα»
είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος.
Από την πλευρά τους ο Γιάννης Μίχας και η Φώφη Γεννηματά ευχαρίστησαν το Δήμαρχο Μεσολογγίου για την υποδοχή, υπογραμμίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση και κατ’ επέκταση η ελληνική περιφέρεια εξαιτίας της κυβερνητική πολιτικής που έχει θέσει έξω από τους σχεδιασμούς της, δήμους και νομαρχίες.
«Για το ΠΑΣΟΚ η Τοπική Αυτοδιοίκηση, πέρα από βάθρο της Δημοκρατίας που είναι μαζί με τη Βουλή και τα Συνδικάτα, μπροστά σε μια δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα μας εξαιτίας μιας απαράδεκτης Κυβέρνησης, αποτελεί με τα χιλιάδες στελέχη της σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Δυτική Ελλάδα το πολιορκητικό κριό για να ξανασυνδεθεί το ΠΑΣΟΚ με όλους όσους στεναχώρησε τα προηγούμενα χρόνια, τους αγρότες, τους νέους και τους εργαζόμενους.
Πρέπει σ’ αυτούς τους ανθρώπους με ειλικρίνεια να τους ζητήσουμε συγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος και να τους πείσουμε για τις προτάσεις μας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι η διοικητική μεταρρύθμιση θα είναι το πρώτο μέλημα του»
τόνισε μεταξύ άλλων ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας απαντώντας στο καλωσόρισμα του Δημάρχου Μεσολογγίου.
Από την πλευρά της η τ. υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς Φώφη Γεννηματά αφού ξεναγήθηκε και στην Πινακοθήκη του Δήμου Μεσολογγίου δήλωσε: «Δεν έχω ξαναδεί έναν τέτοιο χώρο όπως η Πινακοθήκη του Μεσολογγίου, φτιαγμένο με μεράκι που ξαναζωντανεύει την Ιστορία μας και μας γεμίζει με ρίγη υπερηφάνειας γι’ αυτούς που αγωνίσθηκαν για να είμαστε σήμερα, εμείς ελεύθεροι.
Στο Μεσολόγγι βρισκόμαστε στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου καθώς προσδοκούμε από το Συνέδριο να αναδειχθεί η νέα εικόνα του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία με τις θέσεις μας , τις προτάσεις μας και τις λύσεις που έχουμε για τα καθημερινά προβλήματα του κόσμου.
Είμαστε εδώ για να κουβεντιάσουμε για την πρότασή μας για τη νέα διοικητική δομή καθώς πιστεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για την ελληνική περιφέρεια αρκεί να ενισχυθεί με πόρους και αρμοδιότητες, πάντα με διαφάνεια και λογοδοσία».
Ακολούθως ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου παρέθεσε γεύμα προς τιμή του Γιάννη Μίχα και της Φώφης Γεννηματά με τοπικά παραδοσιακά θαλασσινά εδέσματα.