Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

...Να μην προσκληθούν οι "γραβατωμένοι" στις Γιορτές Εξόδου...

Γράφει ο Θεοφύλακτος Σπατούλας
Δημοσιογράφος

Δυστυχώς αγαπητοί μου φίλοι επιβεβαιώθηκα. Και το χειρότερο είναι ότι επιβεβαιώθηκα με μια κακή Είδηση . Λοιπόν όπως αναφέρετε στο κείμενο που δημοσιεύτηκε στο BLOG για το Γενικό Πλαίσιο του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης, που παρουσίασε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, το σχέδιο προτείνει αόριστα τη δημιουργία δίπολου ανάπτυξης και συνεργασίας Αγρινίου – Μεσολογγίου ενώ το Πλατυγιάλι θεωρείται ως βιομηχανικό πάρκο, με παράλληλες υπηρεσίες κόμβου προσωρινής εναπόθεσης εμπορευματοκιβωτίων......... Και όλα καλά.
Οι "μεγάλες .. σκέψεις για τον Νομό μας αρκούνται στον σχεδιασμό που υιοθετεί το σύνολο των προτάσεων που κατά καιρούς έχουν ακουσθεί για διάφορες οδικές συνδέσεις που θα δημιουργήσουν για το νομό ένα συνδυασμένο δίκτυο μεταφορών.
Για τα ζητήματα πολιτισμού μόνο η Ναύπακτος , ευτυχώς , αναφέρεται ως περιοχή εθνικής εμβέλειας για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, όταν άλλες περιοχές χαρακτηρίζονται διεθνείς και άλλες περιφερειακές.
Και μετά θα ακούσουμε ,θα δούμε, θα αρχίσουν να λένε , να τάζουν . Μα πως αγαπητοί μου θα γίνει ανάπτυξη όταν δεν υπάρχει σχεδιασμός , οργάνωση και το κυριότερο κανείς δεν "ακούει" τους ανθρώπους του πρώτου Νομού σε έκταση της χωράς να πεθαίνει ;
Οι μάσκες , για να μιλήσουμε και με όρους των ήμερων , έπεσαν η αν θέλετε βγήκαν . Σε καμία περίπτωση δεν γραφώ "πολιτικά". Ουδέποτε στα 36 χρόνια που ζω ένιωσα αυτό που λένε στήριξη αυτού του μικρού αλλά τόσο Ιστορικού τόπου . Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε τι θα κάνουμε ; Αλήθεια τι θα πουν οι "γραβατωμένοι" στην γιορτή της Εξόδου . Να σας πω εγώ . Ότι το Μεσολόγγι δίδαξε την Ελευθέρια ότι έστειλε το μήνυμα της Ελευθερίας στα πέρατα του κόσμου κοκ . Αν κάποιοι σέβονται τους θεσμούς που εκπροσωπούν θα έπρεπε να ντρέπονται να βρεθούν έστω και ένα λεπτό στην Αιτωλοακαρνανία . Και αν έρθουν σηκώστε σας παρακαλώ το δικό σας "μπαϊράκι". Να μην παραστεί πουθενά κανείς . Στείλτε ως τέκνα αυτών των "ανθρώπων" που κρατάμε στα χεριά μας τα κειμήλια τους , που φέρνουμε τα γονίδια τους ότι εδώ είναι Μεσολόγγι, Εδώ είναι Αιτωλοακαρνανία .
Ας διακηρύξουμε στα πέρατα του Κόσμου ότι ο τόπος που ενέπνευσε ανθρώπους της τέχνης έχει αφεθεί στο έλεος του . Τέτοια κίνηση δεν είναι Αναρχία . Αναρχία είναι αυτό που κάποιοι κάνουν και μας στερούν την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ .