Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Δραματική μείωση του αριθμού των εισακτέων στο ΤΕΙ Μεσολογγίου

Σχεδόν «μηδενικός» είναι ο αριθμός των εισακτέων στα τρία από τα επτά τμήματα του ΤΕΙ Μεσολογγίου σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χθες.
Έτσι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο αριθμός των εισακτέων είναι ο μισός και πλέον από τις προσφερόμενες θέσεις με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση του αριθμού των σπουδαστών στο ΤΕΙ Μεσολογγίου σε ποσοστό πάνω από 50% σε σχέση με όσους φοιτούσαν την ακαδημαϊκή χρονιά 2005-06.
Με μετριοπαθείς υπολογισμούς οι ενεργοί σπουδαστές στο ΤΕΙ Μεσολογγίου δεν ξεπερνούν πλέον τους 2.000, από 4.000 που ήταν πριν από τρία χρόνια.
Φέτος μείωση του αριθμού εισακτέων καταγράφηκε και στη Σχολή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία σε βαθμό άνω του 50% σε σχέση με πέρυσι αλλά και στο τμήμα του ΤΕΙ που λειτουργεί στη Ναύπακτο.
Έτσι φέτος ο συνολικός αριθμός των εισακτέων είναι μειωμένος σε απόλυτους αριθμούς κατά 266 θέσεις, ενώ σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των προσφερόμενων θέσεων περίπου 900 θέσεις δεν καλύφθηκαν.
Κύρια αιτία για τη μείωση του αριθμού των εισακτέων είναι η «βάση του 10» η θέσπιση της οποίας δεν επέδρασε θετικά ώστε να βελτιωθούν οι επιδόσεις των υποψήφιων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Κατά συνέπεια το μέλλον του ΤΕΙ Μεσολογγίου κάθε άλλο παρά ευοίωνο μπορεί να θεωρηθεί τουλάχιστον για την επόμενη τριετία αν δεν αναληφθούν πρωτοβουλίες τόσο από το Υπουργείο Παιδείας όσο και από την εδώ ακαδημαϊκή κοινότητα.