Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Μαρίνα Μεσολογγίου... όπως πριν ένα χρόνο

Πριν από ακριβώς ένα χρόνο σε μια από τις πρώτες μας αναρτήσεις στο MessolonghiNews (διαβάστε εδώ) αναφερόμασταν στη διαδικασία για την επιλογή αναδόχου για την κατασκευή της β΄ φάσης της Μαρίνας Μεσολογγίου.
Σήμερα ένα χρόνο μετά δυστυχώς βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο. Δηλαδή στασιμότητα αφού παρόλο που εγκρίθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλοακαρνανίας το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν έχει προβεί ακόμη στην επικύρωση αυτού.
Κάτι που πρακτικά σημαίνει καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου.
Σήμερα ο δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος με γραπτή του δήλωση ζητά από τον Γενικό Γραμματέα Δυτικής Ελλάδας κ. Σπ. Σπυρίδωνος να προβεί στην επικύρωση του αποτελέσματος της δημοπρασίας.
Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο δήμαρχος Μεσολογγίου αναφέρει: «Η ολοκλήρωση και λειτουργία της Μαρίνας στο Μεσολόγγι αναμένεται να δώσει μια σημαντική αναπτυξιακή ώθηση όχι μόνο στην πόλη, αλλά στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.
Δυστυχώς παρόλο που η Λιμενική Επιτροπή, ομόφωνα ενέκρινε τον ανάδοχο για την κατασκευή της Β΄ φάσης του έργου, ανεξήγητα και αναιτιολόγητα, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δεν έχει προβεί στην έγκριση του πρακτικού.
Όπως είναι προφανές η στάση αυτή του κ. Γενικού δημιουργεί επιπλέον καθυστερήσεις, στην εξέλιξη του έργου.
Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να εκφράζω την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή μου για την στάση αυτή, του κ. Γενικού καθώς προκαλεί εμπόδια στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας.
Κατά την άποψή μου, η στάση αυτή του κ. Γενικού εκπορεύεται από λανθασμένη πληροφόρηση από συμβούλους του και θα πρέπει άμεσα να προβεί στις δέουσες ενέργειες, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής του έργου, το οποίο όπως έχω τονίσει είναι ζωτικής σημασίας για το Μεσολόγγι και θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη όλης της Δυτικής Ελλάδας».