Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Μετεωρολογικά στοιχεία από το Αιτωλικό στο Meteo.Gr

Μετεωρολογικός σταθμός, ο πρώτος στην Αιτωλοακαρνανία, μετά από αυτόν της ΕΜΥ στο αεροδρόμιο Αγρινίου, εγκαταστάθηκε από το Αστεροσκοπείο Αθήνας στον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου στο Αιτωλικό.
Ο σταθμός βρίσκεται ήδη σε λειτουργία και δίδει στοιχεία κάθε δέκα λεπτά θερμοκρασίας, υγρασίας, βροχόπτωσης, ανέμου και σύντομα ακττινοβολίας.
Το σημαντικό αυτό έργο εγκατέστησε στον Φ.Δ. ο ερευνητής μετεωρολόγος του Αστεροσκοπείου Αθήνας Δρ. Λαγουβάρδος με τους συνεργάτες του και βρίσκεται ήδη σε λειτουργία.
Τα στοιχεία καταγράφονται σε υπολογιστή στα γραφεία του Φορέα και στην συνέχεια περνούν στην ιστοσελίδα του Αστεροσκοπείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.meteo.gr/stations/aitoliko/
Είναι σημαντική από επιστημονικής άποψης η συνεργασία με το Αστεροσκοπείο και η λειτουργία ενός τέτοιου σταθμού, τονίζει ο πρόεδρος του Φ.Δ. Δρ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης.

Είναι προφανές ότι με σταθερά βήματα ο Φ.Δ. θα μετατραπεί σε ένα πράγματι δυναμικό επιστημονικό κέντρο, ώστε με συνεχή επιστημονική επάνδρωση σε προσωπικό και υποδομές να ανταποκριθεί στον ουσιαστικό του ρόλο που είναι η προστασία, η ανάδειξη και η ορθή διαχείριση του Εθνικού μας πάρκου.

Την όλη ευθύνη λειτουργίας έχει αναλάβει ο συντονιστής του Φ.Δ. δασολόγος κ. Σωτήρης Χρυσόπουλος.