Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Στη Βουλή το ζήτημα της μη λειτουργίας της Καρδιολογικής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας, στην περιοχή του Μεσολογγίου

Ερχόμαστε να καταγγείλουμε σημαντικές αρνητικές εξελίξεις στη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας, στην περιοχή του Μεσολογγίου.
Συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου δεν λειτουργεί η καρδιολογική κλινική εδώ και ένα χρόνο, βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές – παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου για το αντίθετο. Είναι πιθανό πως σύντομα, και η παιδιατρική κλινική θα σταματήσει να λειτουργεί, αφού ο Διευθυντής συνταξιοδοτείται και ένας ακόμα γιατρός μετατίθεται στην Αθήνα. Η διοίκηση του Νοσοκομείου, στα πλαίσια της αντιλαικής πολιτικής που υπηρετεί, προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα, όχι με προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού, αλλά υποβαθμίζοντας παραπέρα το δημόσιο σύστημα υγείας. Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Νοσοκομείου, μεταφέρει προσωπικό από το Κ.Υ. Αιτωλικού και από Αγροτικό Ιατρείο (Ευηνοχώρι – Γαλατάς) για να καλύψει το τεράστια κενά. Στο παρελθόν είχε μεταφέρει το ασθενοφόρο από το Κ.Υ. Αιτωλικού. Έτσι μία μεγάλη περιοχή - το Κ.Υ. καλύπτει 3.500 κατοίκους - απογυμνώνεται τελείως.
Ο λαός της περιοχής θα ξαναπληρώσει τις συνέπειες μιας αντιλαϊκής πολιτικής που αντιμετωπίζει την υγεία σαν εμπόρευμα. Δυστυχώς, αυτή η πρακτική της διοίκησης του Νοσοκομείου είναι διαδεδομένη στο νομό, όπως φαίνεται και από άλλες ερωτήσεις μας για Κ.Υ. του νομού, αλλά και τις απαντήσεις του Υπουργείου. (π.χ. Κ.Υ. Βόνιτσας).
Ο Βουλευτής
Νίκος Μωραΐτης
Για το ίδιο θέμα ερώτηση κατέθεσε και ο βουλευτής Ηλιείας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.